SEGRE

MUNICIPIS REGULACIÓ

La Seu rebaixa multes als amos de gossos que no recullin els excrements

En canvi, les apujarà als propietaris que no facilitin l’ADN dels seus animals

L’ajuntament va iniciar l’anàlisi d’excrements a l’abril.

L’ajuntament va iniciar l’anàlisi d’excrements a l’abril.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de la Seu va aprovar ahir a la nit rebaixar les multes que fins ara imposava als amos de gossos per no recollir els excrements dels seus animals de la via pública. Així, les infraccions greus es castigaran amb sancions d’entre 250 i 600 euros, quan abans eren d’entre 300 i mil euros. Les molt greus, com deixar excrements en espais de jocs infantils o en zones on són prohibits els gossos, rebran multes d’entre 600 i 1.750 euros, menys que els entre mil i dos mil euros que fins ara havien de pagar els infractors.

Quant a les infraccions lleus, les sanció mínima es mantindrà en 60 euros i la màxima es rebaixarà i passarà de 300 a 250. Mentre que l’import de les multes per deixar excrements al carrer disminueix, augmentarà en canvi el de les sancions a amos de mascotes que no facilitin a l’ajuntament l’ADN dels seus animals. Val a recordar que la Seu va ser pionera a establir aquest sistema per analitzar els excrements abandonats al carrer, identificar l’animal i sancionar el seu propietari. Fins ara no presentar al consistori el perfil genètic d’una mascota es castigava amb multes de fins a 300 euros. Ara podran ascendir fins als 600 euros.

El vicealcalde, Francesc Viaplana (ERC), va defensar el reajustament per facilitar el cobrament de les multes, ja que fins ara es trobaven que molts propietaris de gossos s’acabaven declarant insolvents per no pagar-les. Quant als que no han aportat l’ADN de les seues mascotes, Viaplana va assenyalar que “un percentatge important de propietaris” encara no ho ha fet i va recordar l’“extensa campanya del consistori abans de sancionar”.

Fins ara el consistori ha analitzat 35 mostres d’excrements, la qual cosa ha permès obrir una vintena d’expedients sancionadors.

tracking