SEGRE

Desconvocada la vaga del servei d'escombraries a la Noguera

Els treballadors han arribat a un acord amb FCC per a una pujada de prop de 8% del sou

Representants dels treballadors del servei de recollida d'escombraries a la Noguera, aquest dimecres a la porta de la seu del departament de Treball a Lleida.

Desconvocada la vaga del servei de recollida d'escombraries a la NogueraAlbert Gòdia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de la recollida d'escombraries de la Noguera han desconvocat la vaga indefinida que estaven fent des de dilluns passat. Després de la mediació que ha tingut lloc aquest dimecres al matí a Treball, els treballadors han acceptat l'oferta de l'empresa concessionària, Fomento de Construcciones i Contratas (FCC), d'una pujada de 120 euros mensuals i el repartiment de 2.000 euros entre els 15 empleats que suposen prop d'un 8% d'increment salarial. El delegat dels treballadors, Jordi Hernández, ha afegit que també hi ha el "compromís" de negociar el nou conveni col·lectiu a partir de l'any que ve. Amb la vaga desconvocada es posa fi al col·lapse d'escombraries que s'ha pogut veure aquests dies en molts contenidors de la comarca.

L'acord entre els treballadors i FCC tindrà una vigència fins al 31 d'octubre de 2020 i les parts s'han emplaçat a tornar-se a reunir entre el març i l'abril per mirar de prorrogar-lo o negociar el conveni col·lectiu. L'acord repercutirà a les nòmines dels treballadors a partir d'aquest mateix mes. Des del consell comarcal, la vicepresidenta Anna Calvís ha qualificat l'acord de "pedaç" però solució per posar fi a l'acumulació de brossa que ha afectat aquests dies a una trentena de municipis de la Noguera. Calvís ha assegurat que "no és suficient" perquè després d'observar la realitat d'altres convenis el dels treballadors de la Noguera "va a mínims".

De la seva banda, Jordi Hernández ha explicat que una vegada desconvocada la vaga, aquest dijous es reprendrà amb normalitat el servei de recollida d'escombraries que es concentrarà en recollir, primer de tot, la brossa que s'ha anat acumulant al terra aquests dies a conseqüència de l'aturada.

tracking