SEGRE

SERVEIS RESIDUS

El consell del Pla d'Urgell identificarà els veïns quan tirin la brossa i penalitzarà reciclar malament

Per reduir el volum de residus que dipositen en contenidors incorrectes

‘No deixis rastre’ - Els vídeos de la nova campanya No deixis rastre, alguns dels quals amb la capital del Pla d’Urgell com a escenari, estan dissenyats per cridar l’atenció des del públic adolescent fins als més grans de la comarca.

‘No deixis rastre’ - Els vídeos de la nova campanya No deixis rastre, alguns dels quals amb la capital del Pla d’Urgell com a escenari, estan dissenyats per cridar l’atenció des del públic adolescent fins als més grans de la comarca.CONSELL COMARCAL DEL PLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell comarcal del Pla d’Urgell vol identificar els veïns quan llencin les escombraries per penalitzar aquells que les dipositen en contenidors incorrectes mitjançant multes o un rebut més car. Per a això, valora mesures com dotar els contenidors soterrats, que s’utilitzen a tota la comarca tret de la capital, de panys que s’obrin amb una targeta identificativa. Es tracta d’una tecnologia que comença a desplegar-se i que l’Alt Urgell ha utilitzat en proves. L’objectiu és reduir els anomenats residus impropis. Són els que no es tiren al contenidor correcte i encareixen la gestió de les escombraries. Redueixen el volum de la recollida selectiva i augmenten la que acaba a l’abocador, penalitzada amb el cànon de la Generalitat als rebutjos sense reciclar. L’any que ve, aquest gravamen passarà de 41,3 euros per tona a 47,1, i arribarà a 72 euros el 2024. L’ens comarcal aposta per arribar al 50% de reciclatge el 2020, tal com dicta la UE. Ara se situa per sobre de la mitjana catalana, amb un 45,68% de recollida selectiva, tal com va remarcar el president del consell, Rafel Panadés. Per conscienciar els veïns de la importància del reciclatge, el consell posa en marxa avui una campanya en xarxes socials. Es basa en cinc vídeos que parodien comportaments incívics per cridar l’atenció de l’espectador, segons la tècnica de medi ambient, Marta Anglarill.

tracking