SEGRE

SANITAT EQUIPAMENTS

Salut adjudica les obres del nou CAP de la Seu d'Urgell

Després d’any i mig de retards al retirar-se la primera adjudicatària || Els treballs començaran en un termini màxim de tres mesos

L’ajuntament va preparar el solar del carrer de l’Orri el 2018.

L’ajuntament va preparar el solar del carrer de l’Orri el 2018.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell ha anunciat que les obres de construcció del nou Centre d’Atenció Primària (CAP) de la capital començaran en un termini màxim de tres mesos.

La conselleria de Salut va confirmar ahir aquesta decisió i va explicar que el contracte per executar les obres ha pogut adjudicar-se, finalment, després que l’empresa que va guanyar el primer concurs, el juny del 2018, renunciés a primers d’aquest any a portar a terme els treballs.

La firma va al·legar que no podia mantenir l’oferta econòmica que va presentar en la licitació després de gairebé un any de demora per poder iniciar les obres. Una part del retard va coincidir amb l’aplicació de l’article 155 a Catalunya, la qual cosa va paralitzar tots els contractes secundaris de direcció i seguretat de les obres.

Un any i mig més tard, sembla que les obres podran començar. Els treballs, tant de construcció de l’equipament com d’instal·lació dels sistemes d’elevació, estaran a càrrec de l’UTE José Antonio Romero Polo SAU & Papsa Infraestructuras SA, que ha guanyat el nou concurs per un import de 3.263.540 euros (sense impostos) i un termini màxim de construcció de dotze mesos. La Generalitat va convocar el nou procés de licitació amb un 15% més de pressupost.

Val a recordar que l’ajuntament de la Seu d’Urgell ha reclamat a la conselleria de Salut en diverses ocasions que “prioritzi” la construcció de l’equipament sanitari, que considera “clau” en l’àmbit de la sanitat de la ciutat i la seua àrea d’influència. El consistori va cedir i va preparar el solar, de 800 metres quadrats en ple centre de capital de l’Alt Urgell.

Reobren el mercat de segona mà El mercat de segona mà Encants dels Canonges, sotmès a una parada per regularitzar l’activitat, tornarà a obrir a partir del 3 de desembre. El consistori ha decidit, en aquest sentit, avançar la data a instàncies dels veïns i venedors, que s’havien mostrat molt molestos pel tancament temporal.

tracking