SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Desallotjades 120 persones per un incendi al pàrquing d'un bloc de pisos de Juneda

Els afectats van ser portats inicialment al pavelló poliesportiu i han passat la nit a la granja escola La Manreana || Es van cremar trenta matalassos i tres cotxes i l’edifici ha hagut de ser apuntalat

Alguns afectats, al pavelló municipal abans de ser traslladats a La Manreana per passar-hi la nit.

Alguns afectats, al pavelló municipal abans de ser traslladats a La Manreana per passar-hi la nit.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al voltant de 120 persones van ser desallotjades a primera hora de la tarda d’ahir a Juneda al produir-se un incendi al pàrquing d’un bloc de pisos situat entre els carrers Prat de la Riba i Riu Femosa. Inicialment, els afectats van ser traslladats al pavelló municipal, però al comprovar-se que l’immoble havia registrat danys estructurals i es va haver de tallar els serveis (aigua, gas i llum), es va decidir que pernoctessin a la granja escola La Manreana, segons van acordar l’ajuntament de Juneda i Protecció Civil.

Els Bombers van rebre a les 14.28 hores l’avís del foc i fins al lloc van acudir nou dotacions. Els inquilins dels 24 pisos van sortir pel seu propi peu al carrer i cap dels habitatges va resultar afectat per l’incendi, que va calcinar trenta matalassos, va causar danys en tres vehicles i va afectar per fum deu turismes més, cinc motos i tres bicicletes. D’altra banda, es van cremar les canonades d’aigua i l’estructura del pàrquing va resultar danyada, per la qual cosa va haver de ser apuntalada.

L’alcalde, Antoni Villas, va explicar que, “per precaució, s’ha decidit que els afectats passin la nit fora de les seues llars, ja que tots els subministraments estan tallats”.

A última hora de la tarda, acompanyats per Mossos i Bombers, els inquilins van poder accedir als seus domicilis per recollir les seues pertinences. L’alcalde va dir que “demà [per avui] farem les valoracions pertinents amb l’objectiu que els afectats puguin tornar a les seues llars com més aviat millor, però encara no hi ha un termini previst”.

Un edifici de 24 pisos d’un sol propietari L’alcalde de Juneda va explicar que “es tracta d’un edifici de 24 pisos d’un únic propietari amb el qual ja ens hem posat en contacte. Ens ha dit que demà [per avui] es posarà a treballar per reposar tots els serveis que han resultat danyats” per l’incendi. Villas va explicar, d’altra banda, que un dels principals danys es va produir en una columna del bloc d’habitatges. No van transcendir les causes que van originar el foc.

Alguns afectats, al pavelló municipal abans de ser traslladats a La Manreana per passar-hi la nit.

Alguns afectats, al pavelló municipal abans de ser traslladats a La Manreana per passar-hi la nit.ITMAR FABREGAT

tracking