SEGRE

SERVEIS CONFLICTE LABORAL

Desconvoquen la vaga de les escombraries a la Noguera al pactar un augment salarial del 8%

Acord entre FCC i la seua plantilla per augmentar els sous i tornar a negociar el conveni per al 2020 || Els treballadors reprenen avui la recollida i posaran fi a l’acumulació de residus a la comarca

Alguns dels treballadors de la Noguera, després de l’acord amb FCC a la seu de Treball a Lleida.

Alguns dels treballadors de la Noguera, després de l’acord amb FCC a la seu de Treball a Lleida.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plantilla de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) a la Noguera va desconvocar ahir la vaga després de set dies d’aturada, al pactar amb l’empresa un increment salarial d’un 8% durant un any. Els treballadors van acceptar l’oferta de la concessionària de 120 euros mensuals durant un any i el repartiment de 2.000 euros entre els 15 treballadors. Això suposa 133 euros a l’any que seran abonats com a plus de productivitat al setembre. Aquest increment suposa per a cada treballador una pujada del salari del 8 per cent. El delegat dels treballadors d’UGT, Jordi Hernández, va explicar que a més FCC es va comprometre a negociar el nou conveni col·lectiu a partir del 2020. L’acabament de la vaga posarà punt final al col·lapse de contenidors i l’acumulació de residus en els diferents municipis de la Noguera.

L’acord entre els treballadors i FCC serà vigent fins al 31 d’octubre del 2020 amb el compromís de tornar a reunir-se entre març i abril per provar de prorrogar-lo o negociar el conveni col·lectiu. L’acord repercutirà en les nòmines dels treballadors a partir d’aquest mateix mes de novembre.

La plantilla i l’empresa negociaran de nou el conveni col·lectiu a partir del març o l’abril

Per la seua part, la vicepresidenta del consell de la Noguera Anna Calvís va qualificar l’acord de “pegat” però va apuntar que és una solució per posar fi a l’acumulació d’escombraries que ha afectat aquests dies la trentena de municipis de la Noguera. Calvís va assegurar que aquest acord “no és suficient” després d’observar la realitat d’altres convenis de treballadors de FCC a la província de Lleida. A la Noguera es troben “en mínims” i això suposa un greuge que caldria solucionar, va dir.

Per la seua part, Hernández va explicar que, una vegada desconvocada la vaga, avui es reprendrà amb normalitat el servei de recollida d’escombraries que es concentrarà a retirar, abans que res, les que s’han anat acumulant a terra aquests dies a conseqüència de l’aturada iniciada dijous. A continuació es restablirà el servei diari de recollida a tots els pobles de la comarca. Així mateix, va explicar que ahir es mantenien els serveis mínims durant tota la jornada.

Per la seua part, representants de l’empresa van apuntar que “afortunadament hem arribat a un acord i s’ha pogut desbloquejar la situació de vaga indefinida”. Van confirmar l’increment salarial i es van emplaçar amb els treballadors a seguir negociant el conveni col·lectiu a partir del mes de març.

Desconvoquen la vaga de les escombraries a laEls alcaldes de la comarca van exigir solucions per no prolongar l’aturada Els alcaldes de la Noguera van exigir a la concessionària FCC una solució immediata per acabar amb l’aturada de la recollida d’escombraries a l’entendre que el conflicte era “estrictament laboral” entre empresa i treballadors. La vaga era indefinida des de dilluns passat encara que la setmana passada també van parar dijous i divendres. Prèviament, havien desconvocat una altra vaga prevista del 31 d’octubre al 4 de novembre. Els treballadors exigien un conveni laboral que contemplés un augment salarial que s’equiparés al de la resta de plantilles de FCC a la província de Lleida. L’aturada en la recollida d’escombraries ha provocat un col·lapse en molts contenidors dels pobles, especialment en el cartró, plàstics i de la fracció rebuig. Les brigades municipals han treballat per traslladar les escombraries a altres contenidors buits o com en el cas de Balaguer, portar-la a l’abocador de Tàrrega.

tracking