SEGRE

OBRES AIGÜES

Obres al Valarties per reduir-ne la terbolesa

Actuació de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre per acabar amb abocaments de llots i argiles al riu que enterboleixen l’aigua a causa d’un despreniment l’any passat

Els treballs se centren ara en la construcció d’una escullera al marge dret del Valarties.

Els treballs se centren ara en la construcció d’una escullera al marge dret del Valarties.CHE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) ha iniciat la col·locació d’un filtre al marge dret del riu Valarties, aigües amunt d’Arties (Naut Aran), amb l’objectiu de pal·liar la terbolesa de les aigües que provoca la caiguda d’argila i fang a causa del lliscament d’un pendent. Aquesta actuació també inclou la plantació a la zona d’espècies autòctones de ribera. Els treballs arriben després que, el maig del 2018, un tram del curs es veiés afectat per un despreniment que va provocar una obstrucció i va canviar el traçat original del riu.

Actualment el curs del riu Valarties no presenta ja cap mena d’obstrucció al pas de les aigües. El pendent en el qual es va produir el lliscament està desproveït de la seua cobertura vegetal i deixa a la vista dos brolladors. Després d’una primera redistribució de terres, ara es construirà una escullera i es retiraran restes vegetals del curs i de les zones pròximes.

Aquests treballs s’emmarquen en les actuacions de conservació de la CHE, que tenen com a finalitat detectar zones perilloses, millorar la capacitat de desaigüe dels rius i evitar desbordaments en cas d’avingudes. També treballa en cursos del pla afectats pel temporal del mes d’octubre.

tracking