SEGRE

TURISME EQUIPAMENTS

Aran fomenta el senderisme amb rutes vinculades a la mineria

A la mina Victòria d’Arres, que rep 3.000 turistes a l’any

La instal·lació d’un dels plafons de les rutes senderistes.

La instal·lació d’un dels plafons de les rutes senderistes.C.G.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Conselh d’Aran ha posat en marxa el projecte Experiència minera d’alta muntanya, per fomentar el senderisme i millorar els equipaments turístics en l’entorn de l’antiga mina Victòria d’Arres, una explotació de zinc que va estar oberta en els primers anys del segle XX. Per a això ha creat itineraris vinculats a la mineria, denominats els passos dels miners i que permeten arribar a la mina des d’Arres i Bossòst. Pretenen evitar la massificació de cotxes al pàrquing d’aquesta primera localitat.

Així mateix, l’administració aranesa ha desplegat plafons a l’inici dels itineraris i ha reparat el camí de Bossòst de l’explotació minera. A més a més, hi han instal·lat plaques solars per donar llum a la sala de màquines, en què han ampliat els continguts museogràfics per convertir-la en un centre d’interpretació sobre la mineria a la Val.

Aquesta nova mostra s’haurà d’estrenar el mes de juliol del 2020, quan comencin les visites guiades. El cost del projecte ha estat de 40.000 euros, que el consorci Leader Pirineu Occidental ha finançat al 77%. El Conselh ha invertit 13.000 euros en la millora de l’equipament. La mina Victòria rep a l’any uns 3.000 visitants.

tracking