SEGRE

GOTA FREDA REPARACIONS

Les obres d'emergència als rius de Lleida costen 3,2 milions d'euros

Més de 25 trams trams afectats als cursos del Corb, Ondara, Set, Femosa i Canals || La CHE és l'entitat que decideix les actuacions que es porten a terme

Operaris de la CHE treballant al curs del riu Gorg a l’Albi.

Operaris de la CHE treballant al curs del riu Gorg a l’Albi.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha quantificat en 3,2 milions d'euros el cost de les actuacions d'emergència necessàries als rius lleidatans afectats pel temporal de la nit del 22 d'octubre passat. Són més de 25 trams de rius i rieres de les conques del Set, l'Ondara, el Corb, el torrent de la Femosa i el Clamor de les Canals afectats per l'avinguda del cabal a causa del temporal. La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) és ara l'encarregada de realitzar les actuacions que consideri oportunes per restituir els cursos d'aquests trams afectats per les pluges torrencials, ja que es troben en la seua jurisdicció. En aquest sentit, la Generalitat es va oferir a l'Estat a actuar de forma subsidiària malgrat no tenir les competències necessàries.

Aquesta setmana la CHE ja va començar el desplegament de maquinària per restaurar el curs del riu Gorg. Així mateix, està previst que comencin nous treballs per netejar el curs i eliminar obstruccions en diversos trams del riu Set entre el Vilosell i Cervià de les Garrigues i que acabaran a la cua del pantà de l'Albagés. S'ha de recordar que la presidenta de la CHE, Maria Dolores Pascual, ja va anunciar a finals de la setmana passada que assumirien les reparacions dels cursos dels rius afectats per les inundacions.

D'altra banda, es preveu que en el període 2018-2022, l'ACA inverteixi 25,2 milones d'euros, disset dels quals es destinaran a actuacions estructurals de protecció d'avingudes i la resta per dur a terme actuacions de manteniment i conservació de cursos.

D'altra banda, alguns alcaldes han demanat que el reg s'estengui a les zones afectades de secà i que les despeses les assumeixi la Generalitat.

Agricultura rep trenta sol·licituds d'ajuts de Lleida pel gran foc? El departament d'Agricultura ha rebut trenta sol·licituds d'ajuts dels afectats per l'incendi forestal del 26 de juny passat de les comarques de les Garrigues (18) i el Segrià (12) malgrat les crítiques dels pagesos, que es queixaven que havien d'assegurar les finques cremades cinc anys perquè al final la subvenció no els cobria les despeses. En aquesta línia, el director general de Desenvolupament Rural de la Generalitat, Oriol Ansón, va matisar dijous que només s'hauran d'assegurar les parcel·les cremades i no tota l'explotació i que s'hauran d'abonar les despeses corresponents una vegada les finques comencin a produir.

tracking