SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Les víctimes del foc de Juneda seguiran sense casa fins dilluns

Els 120 inquilins passen la tercera nit a la granja escola La Manreana || La previsió és que puguin tornar als seus habitatges a començaments de la setmana vinent

Algunes de les persones desallotjades per l’incendi dinant a la Manreana.

Algunes de les persones desallotjades per l’incendi dinant a la Manreana.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La granja escola La Manreana acollirà durant tot el cap de setmana les famílies desallotjades per l'incendi que dimecres passat va calcinar el pàrquing d'un bloc de 24 pisos situat entre els carrers Prat de la Riba i Riu Femosa de Juneda. Amb la d'ahir ja són tres les nits que els 120 desallotjats han passat lluny de les seues cases i la previsió és que no puguin tornar-hi fins a principis de la setmana que ve. Segons va explicar l'alcalde del municipi, Antoni Villas, els operaris van començar a treballar ahir i durant tot el cap de setmana posaran en marxa els serveis (aigua, gas i llum) perquè les famílies “puguin tornar com més aviat millor” a casa seua. Així mateix, Villas també va informar que dilluns a primera hora un arquitecte extern al consistori emetrà un informe tècnic que doni llum sobre l'estat real de l'immoble. “Depenent del que exposi l'informe començarem a deixar entrar les famílies als seus habitatges”, va assegurar. A més, tècnics municipals, representants de La Manreana i treballadors dels Serveis Socials de la Generalitat van mantenir ahir una reunió per decidir com abordar la situació durant els propers dies.

Per la seua part, el director de La Manreana, Jaume Graus, va assegurar que la instal·lacions poden acollir “sense problemes” els desallotjats també durant el cap de setmana ja que no hi “ha gaires reserves per a aquests dies”.

De moment no ha transcendit informació per part dels Mossos sobre l'origen de l'incendi

Actualment uns sis treballadors (cinc de la granja escola més un de l'ajuntament) atenen les famílies que estan vivint allà, a més d'alguns treballadors de la Creu Roja. “La veritat és que la convivència està sent molt bona i entre tots ens ajudem”, va explicar Graus a aquest diari.

De moment no ha transcendit cap informació sobre la investigació que els Mossos d'Esquadra duen a terme per determinar si l'incendi va ser intencionat.

tracking