SEGRE

PROJECTES INICIATIVES

Esterri ven arbres i llums nadalencs per “unificar la decoració” del poble

Un kit a un preu de 25 euros que ja han comprat mig centenar de veïns

Imatge d’arxiu d’Esterri d’Àneu nevat.

Imatge d’arxiu d’Esterri d’Àneu nevat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Esterri d’Àneu distribuirà arbres de Nadal i llums per decorar carrers, balcons i comerços del municipi. L’alcalde, Pere Ticó, va explicar que el consistori pretén “unificar la decoració” i “donar una imatge festiva”.

Ho farà a través d’un kit que ven a un preu de 25 euros i que inclou un avet d’1,25 metres d’altura i llums led. Mig centenar de veïns ja l’han adquirit i el termini per sol·licitar-lo estarà obert fins al 25 de novembre.

Els arbres de Nadal que ha encarregat l’ajuntament procedeixen d’un viver de Sant Hilari Sacalm (Girona), un dels municipis amb més producció d’avets de tot l’estat. La idea del consistori és que els veïns instal·lin aquests arbres decorats a vista del públic, “davant de les cases o als balcons dels pisos, per exemple”, va assenyalar l’alcalde.

Al marge de la participació dels veïns en la decoració del poble, Ticó va apuntar que aquest any compten amb la Fundació Catalunya-La Pedrera com a patrocinador dels llums de Nadal. Aquesta entitat aportarà 2.000 euros per a aquesta decoració, mentre que l’ajuntament invertirà 3.000 euros més.

D’altra banda, l’ajuntament d’Esterri d’Aneu prepara aquest any la seua primera fira de Nadal, que celebrarà el proper mes de desembre, durant el pont de la Puríssima. El primer edil va detallar que ja tenen 26 expositors que vendran articles nadalencs com figures per als pessebres, garlandes i altres objectes decoratius.

Els estands, al seu torn, hauran d’exhibir una ornamentació nadalenca. Així mateix, el certamen acollirà tallers relacionats amb productes d’alimentació com el xocolate o les galetes.

Millores a les voreres del carrer Major amb els ajuts del Puosc

L’ajuntament d’Esterri d’Àneu preveu millorar les voreres del carrer Major amb els ajuts del Pla Únic d’Obres i Serveis (Puosc). L’alcalde, Pere Ticó, va explicar que aquest projecte inclou reformar la xarxa de proveïment d’aigua i canviar el traçat de les conduccions que ara travessen finques privades. Aquesta obra s’aprofitarà també per facilitar el desplegament de la fibra òptica a la localitat. Aquesta actuació suposa una inversió de 470.000 euros, aproximadament. El consistori ha sol·licitat 250.000 euros de la línia general d’inversions del Puosc i 120.000 més dels ajuts destinats a municipis de menys de 5.000 habitants. Ticó va apuntar que els altres 100.000 els aportarà el consistori o buscaran d’altres subvencions.

tracking