SEGRE

MUNICIPIS CERTÀMENS

Maials i Almenar inauguren les seues fires amb una gran afluència de públic tot i el fred

Un centenar d’expositors al certamen de l’Oli Verd, que va inaugurar el conseller de Polítiques Digitals || Més de seixanta veïns elaboraran avui plats amb productes de proximitat a la Fira Tast

Imatge d’un grup de visitants de la fira de Maials.

Imatge d’un grup de visitants de la fira de Maials.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de persones van desafiar ahir el fred a les fires de Maials i d’Almenar. La primera celebra aquest cap de setmana la 22a edició de la Fira de l’Oli Verd, que reuneix un centenar d’expositors. Un dels principals actes d’ahir va ser l’esmorzar popular a la cooperativa de Maials, que va reunir un gran nombre de persones, segons l’alcalde, David Masot. El litre d’oli costa 4,6 euros i la garrafa de cinc litres té un preu de 23 euros. En el marc de la fira de l’oli, també es van celebrar tallers, maridatges i una jornada sobre la finca experimental d’ametllers en reg que la Diputació té a Maials.

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, va ser l’encarregat d’inaugurar el certamen. A la fira, el conseller va parlar del projecte per fer arribar la fibra òptica a tots els municipis, en què la Generalitat col·labora amb la Diputació. Puigneró va mostrar suport a Maials, un dels municipis afectats per l’incendi del Segrià, les Garrigues i la Ribera d’Ebre i per la despoblació.

El taller de xocolate del xef Ivan Pascual va reunir més d’un centenar de persones a Almenar

En aquest sentit, Masot va assegurar que van traslladar al conseller el malestar del territori amb els ajuts del Govern a agricultors afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre, Segrià i les Garrigues. S’ha de recordar que la conselleria d’Agricultura obliga els sol·licitants a assegurar les finques durant cinc anys i el preu de l’assegurança surt més car que l’ajuda (vegeu SEGRE del 8 de novembre).

Per la seua banda, Almenar celebra durant aquest cap de setmana la Fira Tast. Les demostracions culinàries van reunir ahir desenes de persones. Un dels actes amb més afluència de públic va ser el taller de xocolate a càrrec del xef Ivan Pascual, que va reunir més d’un centenar de persones, segons va assenyalar l’alcaldessa, Teresa Malla. Aquest certamen gastronòmic continuarà durant la jornada d’avui.

Al matí, el xef Mateu Blanch oferirà una xarrada i una demostració sobre l’elaboració d’aperitius. A més, Malla va apuntar que els visitants també podran veure com 66 veïns elaboren plats amb productes locals. Aquests es podran degustar a partir de les 13.30 hores pagant 5 euros.

Imatge d’un grup de visitants de la fira de Maials.

Imatge d’un grup de visitants de la fira de Maials.MAGDALENA ALTISENT

Imatge d’un grup de visitants de la fira de Maials.

Imatge d’un grup de visitants de la fira de Maials.MAGDALENA ALTISENT

tracking