SEGRE

TRÀNSIT EMERGÈNCIES

Tres ferits en una nova col·lisió a la carretera C-14 a Bassella

Dos d’ells van ser evacuats a l’hospital Arnau de Vilanova, un en helicòpter medicalitzat || El sinistre va provocar cues de dos quilòmetres en els dos sentits

Barcelona va acollir ahir la commemoració del Dia Mundial en Record de les Víctimes de Trànsit.

Barcelona va acollir ahir la commemoració del Dia Mundial en Record de les Víctimes de Trànsit.TRÀNSIT

Creat:

Actualitzat:

Tres persones van resultar ferides ahir a primera hora de la tarda en un nou accident de trànsit a la carretera C-14 al seu pas per Bassella, a l’Alt Urgell. Va ser una col·lisió entre dos vehicles que es va produir a les 14.52 hores a l’altura del quilòmetre 134, segons va informar el Servei Català de Trànsit. A conseqüència de l’impacte, tres dels ocupants van resultar ferits, dos de caràcter menys greu i un de lleu. Els dos ferits de caràcter menys greu van ser evacuats a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, un d’ells en un helicòpter medicalitzat del SEM. El ferit lleu va rebre l’alta in situ. Tres patrulles dels Mossos d’Esquadra, dos dotacions de Bombers i tres unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques van anar al lloc de l’accident.

El sinistre va provocar retencions de dos quilòmetres en els dos sentits.

Associacions de familiars de víctimes demanen a les administracions la “necessitat d’actuar”

Val a destacar que fa menys d’un mes, el dia 20 d’octubre, van morir dos germans en una col·lisió múltiple al mateix tram de la C-14, que uneix el pla de Lleida amb Andorra. D’altra banda, ahir a les 7.24 hores un turisme va xocar contra el voral a l’interior d’un túnel a la carretera N-145 entre la Seu d’Urgell i Andorra però no hi va haver ferits. Dissabte hi va haver un altre accident similar al mateix punt.

D’altra banda, el Servei Català de Trànsit es va afegir ahir al Dia Mundial en Record de les Víctimes de Trànsit (vegeu el desglossament) i va recordar que, entre l’1 de gener i el 16 de novembre d’aquest any, han mort 157 persones i 650 han resultat ferides de gravetat a les carreteres catalanes. A Lleida, 31 persones han perdut la vida.

Exigeixen un canvi de model per la “violència viària”

Familiars de víctimes de trànsit van exigir ahir als polítics i les administracions un canvi de model per evitar els sinistres en carreteres, pobles i ciutats. Durant l’ofrena floral amb motiu del Dia Mundial en Record de les Víctimes de Trànsit que es va celebrar a Barcelona, representants de les diverses associacions de víctimes van constatar que hi ha un problema de “violència viària” i van demanar que es parli de “sinistres” i no d’“accidents”, ja que “es poden evitar”.

El tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, va agrair la tasca de les associacions de víctimes.

Per la seua banda, el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, es va comprometre a treballar perquè en un futur no hi hagi morts a les carreteres.

tracking