SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Internat dos anys per atacar amb un pic diversos policies a Tàrrega

Ha estat absolt perquè és inimputable per una anomalia psíquica || L’home, que portava un ganivet amagat en una màniga, rebrà tractament mèdic

Imatge d’arxiu d’un control de la Policia Local de Tàrrega.

Imatge d’arxiu d’un control de la Policia Local de Tàrrega.A.T.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha acordat imposar la mesura de seguretat d’internament mèdic durant dos anys per a un veí de Tàrrega que va ser jutjat per atacar amb un pic diversos policies a Tàrrega. El tribunal ratifica la sentència de primera instància del jutjat Penal 3 de Lleida que va absoldre l’home d’un delicte d’atemptat a l’autoritat al presentar-se l’eximent completa d’anomalia psíquica de l’acusat malgrat considerar provats els fets enjudiciats. La defensa va recórrer la sentència i va demanar l’anul·lació de la resolució al considerar que s’havia vulnerat la presumpció d’innocència i que la mesura de seguretat hauria de ser menys costosa, i va sol·licitar un tractament ambulatori o un internament en un centre de dia.

Els fets van tenir lloc en un domicili de Tàrrega el 3 de març de l’any 2017 després que l’home truqués en dos ocasions a la policia. Un dels agents va explicar durant el judici que en la primera ocasió no els va obrir i només els va insultar. Posteriorment, els va tornar a trucar i fins a l’habitatge es va dirigir una patrulla. “Va obrir la porta i va assegurar que ens mataria a tots”, va explicar un agent. Tot seguit l’home els va atacar amb un pic d’obra. El van reduir per detenir-lo. A la màniga de l’abric portava un ganivet de vint centímetres de fulla. Un altre policia va declarar que l’acusat causava habitualment problemes. Va dir que «vam intentar que cessés en la seua actitud, però va cridar “Quants més siguem, més morts hi haurà!». La Fiscalia va considerar que l’home era autor d’un delicte d’atemptat a l’autoritat en la modalitat més greu perquè va utilitzar armes.

L’Audiència diu que la mesura és adequada per l’“alta probabilitat” de nous episodis similars

Tanmateix, no va poder demanar pena de presó al ser inimputable pel seu estat. L’Audiència de Lleida considera que la mesura de dos anys d’internament és ajustada per l’“alta probabilitat que puguin repetir-se en el futur actes de similar naturalesa” i estableix revisions periòdiques per aplicar mesures de seguretat més adequades.

Un homicida d’Alfarràs va ser absolt al ser inimputable

L’Audiència de Lleida va absoldre fa un any un veí d’Alfarràs de la mort d’un home de 56 anys i de ferir greument la seua filla, de 35, a l’aplicar-li l’eximent completa per alteració psíquica, tal com va establir el jurat popular que el va declarar culpable d’aquests fets per unanimitat. El tribunal el va absoldre dels delictes d’homicidi i d’homicidi en grau de temptativa. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va ratificar aquesta sentència, que va tornar a ser recorreguda davant del Tribunal Suprem. El TSJC va mantenir el criteri de l’Audiència de Lleida i va considerar que l’autor confés de l’homicidi ha d’ingressar en un centre penitenciari que tingui un mòdul de psiquiatria, com Brians, per un temps màxim de dinou anys a l’apreciar-hi un alt grau de perillositat.

tracking