SEGRE

Ratifiquen la pena de mort per a l'assassí de l'empresari de l'Albi a Tailàndia

El tribunal considera que Artur Segarra, que porta gairebé quatre anys a la presó, "va cometre el segrest i assassinat de manera premeditada amb la intenció de robar els diners a la víctima"

Artur Segarra

Ratifiquen la pena de mort per a l'assassí de l'empresari de l'Albi a TailàndiaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Artur Segarra va escoltar amb resignació i impassible com un tribunal d’última instància va ratificar aquest dimecres la seua condemna a mort després de ser trobat culpable com a autor de l’assassinat premeditat de l’empresari de l’Albi (Garrigues) David Bernat el 2016 a Bangkok. "No és una sorpresa", va dir el convicte en declaracions a l’agència Efe sobre la decisió de la justícia tailandesa i es va lamentar que segons la seua opinió "no ha estat un judici just" davant de la falta de testimonis directes de l’assassinat.

Segarra, amb un aspecte envellit després de passar alguna cosa menys de quatre anys entre reixes, es va senyar, va sospirar diverses vegades i va citar "Mateu 6, 9-13" (els versicles del Nou Testament que contenen el "Parenostre") abans d’aixecar-se per escoltar el fallo del Tribunal Suprem de Tailàndia. "A falta de testimonis oculars, les proves presentades són consistents per demostrar la culpabilitat de l’acusat. Ell va cometre el segrest i assassinat de manera premeditada amb la intenció de robar els diners a la víctima", va dir el magistrat durant una breu lectura de la sentència, que deixa en ferm la condemna.

El condemnat ha estat declarat culpable en tres ocasions del segrest i assassinat el gener de 2016 del lleidatà David Bernat, el cadàver del qual va aparèixer esquarterat al riu Chao Phraya, que travessa Bangkok.

Segons la sentència, Segarra va retenir la víctima durant set dies a l’apartament que tenia llogat a Bangkok, on les autoritats van trobar rastres de sang de la víctima i que s’identifica com el lloc del crim.

El condemnat va fugir a Cambodja, on va ser detingut el 7 de febrer i entregat l’endemà a les autoritats tailandeses i des d’aleshores roman entre reixes.

El Tribunal Suprem va estimar aquest dimecres com a bones les imatges captades per càmeres de seguretat i les proves de l’ADN presentades per la Policia que apunten a Segarra com a únic responsable del crim, entre altres indagacions que es troben en la investigació. El jutjat també va trobar culpable a Segarra d’uns altres 12 delictes, entre ells segrest, tortura i robatori. En la mateixa línia de la decisió i càstig que un tribunal de primera instància i un tribunal d’apel·lacions van dictaminar l’abril de 2017 i el juny de 2018, respectivament.

El català, que manté la seua innocència, es troba internat en el penal de màxima seguretat Bang Kwang, al nord de Bangkok, les condicions del qual, segons el reu, són molt dures a causa de la massificació, la falta de menjar i sanitat.

Després de la lectura de la condemna, el tribunal li va indicar a Segarra que pot sol·licitar a la Casa Reial de Tailàndia un perdó reial per commutar la pena capital per la cadena perpètua.

L’advocat defensor de Segarra va confirmar a Efe que tenen fins el 20 de gener per presentar la petició de la mesura de gràcia. Una súplica que Segarra afirma serà el seu següent pas, per més endavant demanar el trasllat a una presó espanyola. Per sol·licitar l’esmentada extradició a Espanya, el pres ha de complir almenys vuit anys de condemna, tornar a la família de la víctima els diners sostrets i esperar que les autoritats acordin una sèrie de condicions perquè el reu compleixi el seu càstig.

Més de 500 presos es troben al corredor de la mort a les presons de Tailàndia, l’última execució de la qual data de juliol de 2018 quan es va aixecar una moratòria en els ajusticiaments que havia durat més de nou anys.

tracking