SEGRE

MUNICIPIS COMERÇ

Arbeca vota al desembre si manté o tanca el Mercat d'Antiguitats

Divideix els veïns entre els que li donen suport i els que el consideren una molèstia

El consistori d’Arbeca promou la votació sobre el mercat.

El consistori d’Arbeca promou la votació sobre el mercat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mercat d’Antiguitats, Andròmines i Productes de Segona Mà que des de fa un any se celebra els diumenges a Arbeca està sent un maldecap per a l’ajuntament, que ha deixat a consideració dels veïns si el manté. És el mateix mercat que va començar quan alguns paradistes de la rambla Ferran de Lleida es van traslladar a les Borges i després a Arbeca. Segons l’alcalde, Sergi Pelegrí, hi ha persones que li donen suport “però també té el mateix nombre de detractors” per les molèsties de trànsit, mobilitat, sorolls i salubritat.

El consistori va aprovar al ple del mes passat una proposta per obrir un procés participatiu sobre el seu futur, que comportarà la creació d’una comissió de seguiment integrada per un membre de cada grup polític a la corporació i un representant de cada entitat i associació local.

Aquesta comissió vetllarà perquè el procés tingui un bon funcionament a l’hora de resoldre els problemes que puguin sorgir.

Finalment, es procedirà a decidir si continua o es rescindeix el contracte mitjançant una votació presencial el dia 8 a la Sala República des de les 10.00 fins a les 14.00 hores o de les 16.00 a les 20.00. Podran votar les persones empadronades majors de 16 anys i es requerirà el 50 per cent del cens per validar els resultats. El personal administratiu municipal exercirà de membres de la taula de votació.

Segons va assenyalar l’alcalde, el nombre de parades fluctua cada diumenge però hi ha una mitjana d’un centenar que es col·loquen al final del carrer Germanes Dominiques, avinguda Montserrat, camí de la Creu, de Sant Roc i de Santa Caterina. Els veïns podran decidir si volen que es canviï d’ubicació, que es mantingui com ara, que s’elimini o bé si necessita d’una millora integral.

tracking