SEGRE

URBANISME PLANIFICACIÓ

La Seu desisteix d'eixamplar tres carrers del barri antic

Suprimeix una norma que exigia reduir la superfície d’11 edificis || Al constatar que frenava obres per restaurar els immobles

Un dels carrers afectats pel canvi de normativa.

Un dels carrers afectats pel canvi de normativa.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu desistirà d’eixamplar tres carrers del barri antic, en els quals la planificació urbanística exigia reduir la superfície d’onze edificis. El pla de millora urbana de la zona estableix que només s’autoritzaran obres en aquests immobles si inclouen treballs per fer retrocedir les façanes fins a dos metres i cedir aquest espai a la via pública. El consistori modificarà aquesta norma al constatar que, des de la seua aprovació l’any 2011, no ha tingut l’efecte desitjat i a més ha frenat obres per rehabilitar aquests edificis. Els propietaris no estan disposats a renunciar a part de l’espai que ara tenen.

La modificació del pla de millora urbana del centre històric ha rebut l’aprovació inicial i ara està en període d’informació pública. El document preveu mantenir l’alineació actual de les façanes dels carrers Hèrcules, Na Panistrera i Carreronet, on ja no serà necessari fer retrocedir les façanes dels edificis com a condició per fer-hi obres.

L’ajuntament té tres projectes per rehabilitar edificis que exigeixen canviar el pla de millora

El regidor d’Urbanisme de la Seu d’Urgell, Joan Gurrera, va valorar que aquest canvi en la planificació “facilitarà l’obtenció de llicències per rehabilitar els immobles” d’aquests tres carrers en ple barri antic. L’edil va remarcar que, d’acord amb el pla de millora urbana encara vigent, qualsevol rehabilitació o obra en els trams on estava previst eixamplar el carrer comportava l’acord previ dels veïns de cada bloc de pisos per cedir part de l’immoble i incorporar l’espai a la via pública.

Gurrera va explicar que la voluntat de l’equip de govern d’ERC i JxCat és “oferir el màxim de facilitats perquè els edificis del centre històric puguin ser rehabilitats, amb l’objectiu de dinamitzar aquesta zona de la ciutat”.

Davant d’aquest objectiu, va valorar que la normativa actual “el que fa és posar obstacles”. De fet, va assegurar que “hi ha tres projectes per rehabilitar immobles a la zona que no podrem informar favorablement si no modifiquem abans el pla de millora”.

tracking