SEGRE

SUCCESSOS OPERATIU POLICIAL

Operació antidroga amb nou detinguts en quatre municipis del Segrià, l'Urgell i el Pla

La Guàrdia Civil escorcolla diversos habitatges i vehicles a Lleida ciutat, Llívia, Almacelles, Castellnou de Seana i Bellpuig || Cop contra un grup criminal amb vincles a Mallorca, Barcelona i Osca

Escorcolls de la Guàrdia Civil a la capital del Segrià, Almacelles, Castellnou de Seana i Bellpuig.
EN ACTUALITZACIÓ

Operació antidroga en diverses localitats de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil va portar a terme ahir una operació antidroga que es va saldar amb nou detinguts en diversos municipis del Segrià, l’Urgell i el Pla d’Urgell en un cop contra un grup criminal amb vincles a Mallorca, Barcelona i Osca, que va acabar amb un total de 33 detinguts i la confiscació de diferents quantitats de drogues com cocaïna, haixix, èxtasi i marihuana. Segons va informar la Guàrdia Civil, els agents també van confiscar en l’escorcoll de trenta-quatre immobles una important quantitat de diners en efectiu, material per a la venda de substàncies així com armes de foc, pel que sembla simulades, i una pistola Taser. A la província de Lleida, les actuacions es van portar a terme a la capital del Segrià, la partida de Llívia, Castellnou de Seana, Almacelles i Bellpuig. a Lleida ciutat, els agents van actuar amb una unitat canina en un pis situat al carrer Travessia del Carme, on van arrestar una parella. Al cap de diverses hores, els efectius es van retirar després de precintar l’habitatge. L’actuació, en ple Eix Comercial, va causar expectació entre els vianants que passaven per la zona. A Bellpuig, la Guàrdia Civil va actuar en un habitatge ubicat al carrer Violant d’Hongria. Una vintena d’agents van escorcollar el domicili, al qual van accedir per les escales del carrer Teixidors. El registre es va prolongar durant gairebé tres hores i va generar certa alarma, ja que eren a la plaça de Sant Roc, en ple centre de la localitat. Segons van explicar els veïns, del carrer escorcollat hi havia hagut diverses queixes que se sentia en tot moment un fort soroll d’una cosa que semblava un aire condicionat funcionant a ple rendiment. Cap a les 11.00 hores van sortir de la casa els agents i seguidament van deixar el lloc amb cinc totterrenys. Tan sols van quedar a dins de l’habitatge dos agents vestits de paisà a l’espera que arribessin dos vehicles més per emportar-se material confiscat i un detingut, un jove marroquí d’uns 35 anys. Fonts pròximes van assenyalar que a Bellpuig també es va arrestar una altra persona. A Castellnou de Seana es van produir dos detencions, que serien familiars d’un dels arrestats a Bellpuig. Els agents també van actuar amb unitats canines. Les diligències d’investigació depenen d’un jutjat de Palma, on es van iniciar les indagacions contra el grup criminal.

Batuda després de la confiscació de 7 kg de cocaïna

Agents de l’Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga de la Guàrdia Civil van portar a terme ahir una actuació coordinada en diversos punts de Mallorca així com a Lleida, Barcelona i Osca per desarticular un grup criminal dedicat al tràfic de cocaïna.

L’operatiu d’ahir és conseqüència de la investigació que va permetre als agents confiscar a començaments d’aquest mes un total de set quilos de cocaïna al port d’Alcúdia, a Mallorca. La droga era en un vehicle a bord d’un ferri procedent de Barcelona i la va detectar un gos de la unitat de la Guàrdia Civil que portava a terme controls als vehicles.

La droga estava amagada a l’interior del turisme distribuïda en maons. Es tracta d’una de les intervencions de droga més grans que han fet les Forces de Seguretat de l’Estat a Mallorca durant els últims mesos.

En l’operació policial que es va portar a terme ahir, els agents també van fer escorcolls en diferents punts de Mallorca, entre els quals Inca, Alcúdia, Can Picafor, Llucmajor i Andratx.

Els investigadors van considerar que amb aquesta actuació pot quedar desarticulada una gran organització que introduïa grans partides de droga a Mallorca.

La Guàrdia Civil va detenir dos persones en un pis del carrer Travessia del Carme a Lleida ciutat.

La Guàrdia Civil va detenir dos persones en un pis del carrer Travessia del Carme a Lleida ciutat.AMADO FORROLLA

tracking