SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

L'Ateneu de Guissona obre al febrer després de deu anys

Per obres, i queda pendent la caixa escènica, d’uns 350.000 euros

Les obres a l’Ateneu de Guissona.

Les obres a l’Ateneu de Guissona.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Guissona obrirà l’Ateneu al febrer. Segons l’alcalde, Jaume Ars, les obres acabaran d’aquí a dos setmanes i quedarà pendent la instal·lació de la caixa escènica, que costarà uns 350.000 euros. El consistori va aprovar ahir també l’adjudicació de 340 butaques de la sala d’actes per 168.000 euros i un termini d’execució de trenta dies. Les obres de l’Ateneu s’han prolongat durant deu anys i s’han finançat gairebé íntegrament amb fons locals. Ni la Generalitat ni la Diputació no hi van destinar fons, malgrat sol·licitar-los, perquè Guissona aconseguís un local prou gran per a les celebracions de la població que en els últims anys s’han fet al poliesportiu. Únicament es va aconseguir una partida de 200.000 euros del conegut com a Pla Zapatero. L’any 2009 el consistori va presentar un projecte amb una inversió de 3,5 milions d’euros per remodelar íntegrament l’edifici.

Les obres han anat avançant en la mesura que era possible amb recursos econòmics per assumir-les. En els últims pressupostos l’ajuntament va aprovar acabar el projecte mitjançant un crèdit d’1,5 milions d’euros. Segons va indicar Jaume Ars, l’edifici podrà entrar en funcionament durant el mes de febrer. Amb tot, faltaran partides per al mobiliari com cortines i altres per a les quals l’ajuntament ja té prevista una partida per al pròxim exercici.

Les actuacions s’han portat a terme amb fons majoritàriament de l’ajuntament

Ledifici de l’Ateneu de Guissona es va fundar l’any 1923. El seu impulsor va ser Ramon Esteve, antecessor dels juristes Faus Esteve i de les indústries farineres Balcells Esteve que es van implantar durant l’època de postguerra en una desena de poblacions del pla de Lleida.

Un edifici amb sala d’actes, bar, escenari, terrassa i despatxos L’estiu passat ja va obrir les portes el bar de l’Ateneu de la població i el mes de febrer ho faran la sala d’actes, la terrassa i les sales interiors i despatxos. En aquell temps ja es va finançar amb els seus fons propis i amb aportacions en forma d’accions per part de veïns de la localitat.

tracking