SEGRE

PLE POLÈMICA

Talarn insisteix en la sinistralitat de l'A-2 i en el mal estat del ferm

Critica les declaracions de Crespín, que va dir que no hi ha punts negres a l’autovia

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Diputació, Joan Talarn, va insistir ahir en la sinistralitat de l’autovia A-2. En una entrevista a LleidaTV, va criticar les declaracions del subdelegat del Govern, José Crespín, que dimecres va assegurar que el “ministeri de Foment no té identificat cap tram de concentració d’accidents a l’autovia al seu pas per Lleida”. En aquest sentit, aquest any ja es comptabilitzen almenys cinc víctimes mortals per accidents a l’A-2, el doble de la mitjana anual de l’última dècada. Així mateix, Talarn va assegurar que el ferm d’aquesta via està en molt mal estat. Val a recordar que Foment té previst millorar quinze quilòmetres de l’A-2 entre Torrefarrera i els Alamús.

D’altra banda, la Diputació va anunciar durant el ple que crearan una comissió per facilitar la tramitació d’ajuts als ajuntaments afectats pel temporal de l’octubre, segons va explicar el vicepresident, Jordi Latorre. La Diputació va posar els tècnics a disposició dels consistoris i destina una partida d’un milió d’euros per a carreteres i serveis. També va informar que el termini mitjà de pagament a proveïdors de serveis és actualment de 16,96 dies.

La sessió va aprovar una moció de Ciutadans per demanar que els continguts de la pàgina web estiguin també disponibles en castellà i que es facin públics els perfils curriculars dels treballadors eventuals i la seua retribució. També es va aprovar una moció d’En Comú Podem (ECP) per promocionar la contractació d’energia a comercialitzadores de renovables i una altra que havia presentat ERC en defensa d’uns preus justos per a la pagesia.

El ple va aprovar una declaració per a l’eradicació de la violència contra les dones amb motiu del 25-N. En aquesta línia, el consell del Segrià va acollir un acte contra la violència masclista.

Agroseguro pagarà mig milió d’euros als agricultors Agroseguro pagarà 504.101,78 euros als agricultors de Lleida pels danys als cultius a causa de la DANA. Són 631 les hectàrees afectades per les pluges i riuades. El cultiu de més afectació ha estat el de poma, concretament les varietats fuji i pink lady, ja que la collita és més tardana, per la qual cosa els agricultors cobraran 300.000 euros. Els segueixen els camps de peres (79.000 euros) i de panís (60.000 euros). La resta de danys són en camps d’oliveres, paraguaians, nectarines, ametllers i raïm. D’altra banda, el subdelegat del Govern, José Crespín, es va reunir ahir amb l’alcalde de Sant Martí de Riucorb i l’alcaldessa de Vallbona de les Monges per abordar qüestions relacionades amb els danys provocats per la DANA i va recordar que avui finalitza el termini per sol·licitar els ajuts de Protecció Civil.

La taula presidencial amb un llaç en contra de la violència masclista.

La taula presidencial amb un llaç en contra de la violència masclista.ITMAR FABREGAT

tracking