SEGRE

INFRAESTRUCTURES SANEJAMENT

Depuradora per a Torrefarrera i Torre-serona

L’Agència Catalana de l’Aigua licita les obres que suposaran una inversió de gairebé 6 milions d’euros per a la planta i col·lectors que evitaran vessaments directes al Segre

Torrefarrera, una de les poblacions que es beneficia de la planta.

Torrefarrera, una de les poblacions que es beneficia de la planta.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha licitat les obres de l’estació depuradora d’aigües residuals de la zona de Torrefarrera i Torre-serona que suposarà una inversió de prop de 6 milions d’euros en la construcció d’una nova planta i els col·lectors. Segons l’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, el termini de construcció i posterior gestió de la infraestructura és de nou mesos per a l’execució de les obres, un any per portar a terme les proves de funcionament i un altre any per a l’explotació en període de garantia. Les empreses interessades en el projecte poden presentar-hi ofertes fins al 27 de gener de l’any que ve i les pliques s’obriran el 17 de febrer.

Latorre va indicar que és previsible que es presenti un nombre elevat de firmes atesa la quantia del projecte. El col·lector general sortirà de Torrefarrera, a prop de la partida de Marimunt, i arribarà fins a Torre-serona, on es construirà la planta de tractament. Latorre va indicar que ara els abocaments d’aigües residuals pararan directament al riu Segre, una cosa que s’ha d’evitar per salvaguardar el medi ambient. Val a recodar que el Torrefarrera ja ha construït una xarxa de col·lectors per a aigües pluvials i de sanejament al centre urbà amb tancs de regulació per evitar desbordament en algunes zones de la població.

Per la seua banda, l’Institut Catalatà del Sòl (Incasòl) ha tornat a licitar les obres de la biblioteca de Torrefarrera per 1,6 milions d’euros després de quedar anul·lat el primer concurs per un error de documentació. Aquest projecte ja ha tingut diverses demores, la principal arran de l’aplicació de l’article 155 per part del Govern de l’Estat que va bloquejar les aportacions de la Generalitat al projecte, molt esperat per la població.

tracking