SEGRE

MUNICIPIS PROMOCIÓ DE L?OLI

Arbeca combina la tradició oleícola amb la professionalització del sector i la gastronomia

Primer simposi sobre l’oli que volen que sigui un referent sobre la producció i comercialització || Recreació per donar a conèixer la recol·lecció i l’origen de l’oliva arbequina a la comarca

Els visitants van poder participar en la recol·lecció d’olives durant el dia.

Els visitants van poder participar en la recol·lecció d’olives durant el dia.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer simposi sobre l’oliva arbequina, amb debats sobre les oliveres, el medi ambient, la indústria oleícola, la comercialització de l’oli i la gastronomia va centrar ahir la segona jornada de la fira d’Arbeca que avui obrirà el tradicional mercat amb productes gastronòmics de proximitat. Precisament, l’objectiu del consistori és convertir aquests debats en un referent del sector sobre la producció de l’oli a nivell de Catalunya i Espanya, segons va explicar l’alcalde, Sergi Pelegrí. Durant tota la jornada més d’un centenar de persones van poder conèixer noves experiències de màrqueting i processos de venda d’aquest producte. “Ha estat tot un èxit i fins i tot han arribat visitants del Brasil”, va explicar Pelegrí.

Paral·lelament, durant el dia d’ahir també es van dur a terme dos recreacions sobre l’origen de la varietat arbequina a la comarca. Aquesta iniciativa va comptar també amb una bona acceptació malgrat el fred i vent, i el consistori ja es planteja repetir aquesta iniciativa fora del marc de la fira.

La recreació es va iniciar amb la visita a un camp d’oliveres mentre els figurants explicaven la història de l’oliva arbequina i cantaven les Ravaleres, cançons típiques de les èpoques de la sembra o la collita.

Els participants van poder participar per cinc euros per persona en la recol·lecció de les olives amb els mètodes més tradicionals (la raspa) i els més nous (mànigues elèctriques) per comprovar in situ els diferents procediments de la collita. Tots van ser obsequiats amb una bossa amb olives, que prèviament havien recollit, que incloïa una recepta per posar-les en aigua i conservar-les.

La visita finalitzava al molí de l’Argilés, on s’ensenyava el procés tradicional de l’elaboració de l’oli i va acabar amb una degustació. Durant el dia també es van portar a terme activitats lúdiques com a circ al centre cultural amb La Cremallera, teatre a l’Abadia amb el grup Nissaga, i música amb el concert de la Banda Neon.

Per avui està previst, a més, del tradicional mercat firal, una exhibició de country i el musical La La Land, amb la companyia Muscuart.

Els visitants van poder participar en la recol·lecció d’olives durant el dia.

Els visitants van poder participar en la recol·lecció d’olives durant el dia.AMADO FORROLLA

tracking