SEGRE

PROTESTES LLATINOAMÈRICA

Colòmbia se suma a l'onada de revoltes i exigeix millores socials

La vaga general esdevé en una segona jornada de massives protestes ciutadanes i disturbis || La policia carrega contra els manifestants amb gasos lacrimògens

La policia llança gasos lacrimògens per dispersar les concentracions a Bogotà.

La policia llança gasos lacrimògens per dispersar les concentracions a Bogotà.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Colòmbia ha estat l’últim país llatinoamericà a unir-se a les revoltes socials per exigir millores socials als dirigents. Seguint la línia de Xile o l’Equador, els colombians van sortir ahir als carrers en el segon dia consecutiu de protestes contra el Govern d’Iván Duque i les seues polítiques econòmiques i socials. En la jornada de manifestacions d’ahir la capital, Bogotà, va viure una jornada de caos a causa d’una onada de violència i saquejos que va acabar amb l’exèrcit patrullant amb els policies als carrers i amb Duque decretant un toc de queda que finalment va aixecar.

Milers de manifestants van mostrar disconformitat amb el Govern realitzant per segon dia una cassolada al davant la residència del mandatari colombià. En un altre acte similar, celebrat per estudiants a la plaça de Bolívar de la capital colombiana, la policia va dispersar els concentrats llançant-los gasos lacrimògens. El sud de Bogotà va ser una de les zones més afectada per l’onada de violència i pels saquejos als comerços, on els vàndals van realitzar durs enfrontaments amb la policia. Escenes com aquestes es van replicar en altres ciutats com Medellín, Cali i Cartagena de Indias.

Els xilens denuncien que la policia dispersa els manifestants amb perdigons

Com a resposta a les revoltes, el president Duque va anunciar que de cara a les pròximes setmanes iniciarà amb tots els sectors polítics i socials un diàleg nacional per millorar el Govern. En dos dies de protestes han estat detingudes un total de setze persones, principalment per “fabricació d’armes o dany al bé aliè” i han perdut la vida tres homes.

Acord a Bolívia per celebrar noves eleccions Els legisladors dels grups del Moviment Al Socialisme (MAS), Unitat Demòcrata (UD) i el Partit Demòcrata Cristià (PDC) van consensuar ahir la redacció d’un nou projecte de llei que permetrà convocar eleccions generals a Bolívia. El projecte de llei deixarà “sense efecte les eleccions anteriors”. A més, permetrà una convocatòria de comicis en la qual es podran presentar totes les forces polítiques reconegudes a nivell nacional i garantint un padró sanejat, però descarta la possibilitat que l’expresident de Bolívia, Evo Morales, i el vicepresident, Álvaro García Linera, s’hi presentin.

tracking