SEGRE

BALANÇ DROGUES

Quants quilos de cocaïna s'han confiscat a Lleida en un any?

El balanç de confiscacions només inclou operacions de Guàrdia Civil i Policia Nacional el 2018 || Situa la província entre les que tenen més aprehensions

Imatge de la batuda antidroga de dimecres a Lleida.

Imatge de la batuda antidroga de dimecres a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’últim informe sobre confiscacions de substàncies estupefaents elaborat pel ministeri de l’Interior assenyala que la Guàrdia Civil i la Policia Nacional van confiscar més d’una tona de cocaïna a les comarques lleidatanes durant l’any 2018. En el cas de Catalunya, Lleida se situa només al darrere de Barcelona, amb més de tres tones requisades de cocaïna durant l’any passat. A preguntes d’aquest diari, Interior va assenyalar que l’informe inclou operacions policials que encara estan obertes i que les dades passen per diferents filtres per ser fidedignes. S’ha de tenir en compte que el balanç no inclou els operatius antidroga que porten a terme els Mossos d’Esquadra, que assumeixen la majoria de les actuacions contra el narcotràfic. L’informe inclou mapes amb les confiscacions dutes a terme en tota la geografia espanyola i s’hi aprecia que Lleida es troba al mateix nivell de confiscació que províncies com Barcelona o Madrid, encara que amb menor quantitat. Lideren les confiscacions per cocaïna altres punts d’Espanya com València, Andalusia o les Canàries.

Si tenim en compte el balanç d’Interior, la cocaïna és la substància més intervinguda per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional l’últim any a Lleida. De fet, experimenta, segons assegura Interior, un augment espectacular respecte al 2017, quan només es van confiscar prop de 800 grams davant els més de mil quilos del 2018. En aquest rànquing de lluita contra el tràfic de drogues, la segueix la marihuana, amb 41,4 quilos de substància intervinguda per les forces i cossos de seguretat que depenen del ministeri. Durant l’any passat, també es van confiscar 4,3 quilos d’heroïna i un total de 1.611 plantes de cànnabis. L’informe del ministeri també assenyala que el 2018 la Guàrdia Civil i la Policia Nacional van arrestar a Ponent 24 persones per delictes de tràfic de drogues, la qual cosa representa el 3,27% del total d’arrestos a tot Catalunya.

L’última batuda antidroga es va saldar amb nou arrestats a Ponent

La Guàrdia Civil va portar a terme aquesta setmana una important operació antidroga amb ramificacions en diverses províncies espanyoles i que es va saldar amb nou detinguts a Ponent. Els agents van practicar dimecres passat escorcolls en domicilis de Lleida ciutat, la partida de Llívia, Bellpuig, Castellnou de Seana i Almacelles, on van fer els arrestos de persones acusades de pertànyer a un grup criminal. La investigació va partir de Mallorca després que a començaments d’aquest mes es confisquessin set quilos de cocaïna al port d’Alcúdia, en aquesta illa. La droga era en un vehicle a bord d’un ferri procedent de Barcelona. En l’operació de dimecres passat, els agents van actuar al Segrià, l’Urgell i el Pla d’Urgell, així com a la capital balear, Barcelona i Osca.

tracking