SEGRE

SOCIETAT

Tàrrega recorda les assassinades per violència masclista amb 1.062 cadires buides

La regidora d’Acció Social i Igualtat de Tàrrega, Assumpta Pijuan, ha apel·lat a la societat perquè s’impliqui en eradicar la violència masclista

Tàrrega recorda les assassinades per violència masclista amb 1.062 cadires buides

Tàrrega recorda les assassinades per violència masclista amb 1.062 cadires buidesSEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tàrrega ha recordat aquest diumenge a les dones assassinades per violència masclista col·locant 1.062 cadires buides a la Plaça Major de la localitat, on romandran fins dilluns amb motiu del Día Internacional per a l’Eliminació de la Violència cap a les Dones, ha informat l’Ajuntament en un comunicat.

L’acció, que també ha homenatjat els fills de les assassinades, pretén que cada cadira simbolitzi la xifra de dones assassinades en mans de la seua parella o exparella des de 2003 a Espanya i als seus fills menors d’edat assassinats -1.028 dones i 34 de menors.

Es tracta d’una iniciativa de sensibilització i conscienciació impulsada per la Regidoria d’Acció Social i Igualtat en el marc de la campanya 'Digues prou, no estàs soles’, amb la col·laboració de Dones Arrel, Apadoc, Dones Verge del Pedregal, Fòrum Femení d’Opinió i Cartaes, i amb el suport de la Diputació de Lleida.

Cada cadira porta una esquela amb el nom de la dona i l’edat que tenia quan va ser assassinada, mentre que les cadires dels menors s’identifiquen amb un ós de peluix, i aquest diumenge s’ha emès un enregistrament recordant els noms i edats de totes les víctimes.

La regidora d’Acció Social i Igualtat de Tàrrega, Assumpta Pijuan, ha apel·lat a la societat perquè s’impliqui en eradicar la violència masclista, i ha concretat que a última hora s’ha afegit una cadira, arran d’un assassinat masclista ocorregut divendres.

tracking