SEGRE

MUNICIPIS CERTÀMENS

Les fires de l'oli venen 19.000 litres

La Fira de Santa Caterina d’Arbeca rep més de 14.000 visitants || Fins a 1.500 persones al certamen de Juncosa, atrets per un or líquid premiat en concursos internacionals

Visitants degustant ahir l’oli de Juncosa.

Visitants degustant ahir l’oli de Juncosa.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les fires d’Arbeca i Juncosa d’aquest cap de setmana van acabar ahir amb fins a 19.000 litres d’oli venuts. Aquesta última localitat va tancar ahir la dotzena edició de la Fira de l’Oli amb prop de 9.000 litres d’or líquid venuts i 1.500 visitants. L’alcalde, Lluís Dalmau, va explicar que “el bon temps” va fer que hi hagués més afluència de públic que a l’edició anterior. El primer edil també va apuntar que un altre dels motius de la bona acollida del certamen serien els reconeixements que ha rebut l’oli Les Cabanes, que ha estat guardonat en set concursos internacionals. Durant la Fira de l’Oli de Juncosa es van celebrar activitats com un taller de batucada o el tradicional esmorzar popular, que ahir va reunir més d’un miler de persones. Els visitants van poder degustar l’oli Les Cabanes amb pa, llonganissa i cansalada. La fira també va comptar amb més de trenta expositors de productes artesans, que van omplir la plaça Major d’aquesta localitat. La cooperativa es va mostrar molt satisfeta per la resposta dels clients i els veïns de la població. Ahir també va tenir lloc un dinar popular, organitzada per l’Oli Les Cabanes Futbol Sala Juncosa. Val a recordar que la cooperativa d’aquesta localitat de les Garrigues etiqueta el seu oli amb la marca Les Cabanes, Or Verd, EcoCabanes i Taste of Earth, sota els controls de qualitat de la Denominació d’Origen les Garrigues.

Així mateix, Arbeca va celebrar ahir la Fira de Santa Caterina i del Gos Caçador. En aquest municipi es van vendre 10.000 litres d’oli, segons van assegurar des de la cooperativa. L’alcalde, Sergi Pelegrí, va explicar que el certamen “ha superat amb escreix les expectatives”. La fira va atreure uns 14.000 visitants i un centenar d’expositors. Pelegrí va apuntar que l’espectacle musical La La Land, de la companyia Muscuart, va congregar a mig miler d’espectadors, cosa que va completar l’aforament disponible. S’ha de recordar que Arbeca també va acollir dissabte el primer simposi de l’oliva arbequina, on es van donar a conèixer noves experiències de màrqueting i processos de venda d’aquest producte. El mateix dia es van organitzar dos recreacions sobre l’origen de la varietat arbequina a la comarca de les Garrigues.

Organyà homenatja Isidre Ricart al tancament de la Fira de Sant Andreu

Organyà va clausurar ahir la Fira de Sant Andreu amb un acte en memòria d’Isidre Ricart Ribot, ramader de la Cerdanya i gran difusor de la cultura d’aquesta professió, que va morir a començaments d’any com a conseqüència d’un accident laboral.

Organyà va aprofitar la celebració de la fira per inaugurar també la Sala Xart, al tercer pis de l’ajuntament, i que serveix per retre homenatge a l’artista i escultor local Josep M. Xart (1948-2006), autor, entre moltes altres escultures, del Gol de Wembley, que presideix l’entrada principal de l’estadi del Futbol Club Barcelona.

L’ajuntament va fer ahir un balanç positiu de l’assistència de públic i dels actes programats al llarg de tot el cap de setmana. Ahir es van entregar obsequis a tots els participants de la mostra ramadera.

Visitants degustant ahir l’oli de Juncosa.

Visitants degustant ahir l’oli de Juncosa.AMADO FORROLLA

Visitants degustant ahir l’oli de Juncosa.

Visitants degustant ahir l’oli de Juncosa.AMADO FORROLLA

tracking