SEGRE

TURISME EQUIPAMENTS

L'esquí destina 20 milions a millorar pistes i renovar canons per ser més sostenibles

El president de la Diputació, Joan Talarn, assegura que “l’economia del Pirineu depèn de la neu”

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les estacions d’esquí del Pirineu lleidatà han invertit 20 milions a millorar les instal·lacions per a aquesta temporada d’esquí. Aquesta és la xifra més alta dels últims deu anys i suposa gairebé el doble que l’hivern passat, quan es van invertir més d’11 milions. La Diputació va acollir ahir la presentació de la nova campanya d’hivern, en la qual es preveu 150 dies d’esquí nòrdic i 143 d’alpí. La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, va explicar que aquest any preveuen superar els 1,35 milions de forfets “per arribar a la millor temporada en 13 anys”. El president de la Diputació, Joan Talarn, va assegurar que “les estacions són el nostre futur” i va remarcar que “l’economia del Pirineu depèn de l’esquí”.

Les pistes van presentar les novetats de la campanya i les seues inversions. Destaquen el nou telecadira d’Espot, millores en els serveis de restauració i les obres que s’han executat per millorar la sostenibilitat i lluitar contra el canvi climàtic. Les estacions han renovat part dels seus canons per millorar-ne l’eficiència. Els dominis tenen 1.476 canons que permeten innivar gairebé el 50% de la seua superfície. El responsable de màrqueting de Baqueira, Pep Albós, va explicar que treballen perquè el canvi climàtic “ens afecti el mínim possible i ser més sostenibles”. El director de Boí Taüll, David Ros, va apuntar que busquen “la màxima producció de neu amb el mínim consum d’aigua i electricitat”. Port del Comte potencia l’estalvi amb la recuperació de l’aigua del desglaç i les pluges per produir neu. Així mateix, Espot i Port Ainé estrenaran activitats d’après-ski que inclouran viatges en màquines trepitjaneu i observacions del cel nocturn a Espot i a Port Ainé es podran admirar les vistes des del pic de l’Orri. Per la seua part, Tavascan ha habilitat nous itineraris de freeride.

Val a recordar que Baqueira va obrir el cap de setmana passat i Port Ainé ho farà divendres. Boí Taüll i Port del Comte estrenaran la temporada dissabte i Espot i Tavascan, el 6 de desembre.

Val a recordar que les onze estacions d’esquí lleidatanes ofereixen un total de 497 quilòmetres esquiables.

Talarn, al centre, ahir durant la presentació de la nova temporada d’esquí a la Diputació.

Talarn, al centre, ahir durant la presentació de la nova temporada d’esquí a la Diputació.ITMAR FABREGAT

tracking