SEGRE

DESPRÉS DE LA TEMPESTA INDEMNITZACIONS

Més de 25 milions de danys a particulars per les inundacions

De les 982 sol·licituds d’ajuts de Lleida al Consorci d’Assegurances, 285 són de Mollerussa i 129 de l’Albi || Habitatges, automòbils i locals, els més afectats

El vicepresident de la Diputació, Ferran Accensi, va visitar ahir el tram de carretera que es va inundar.

El vicepresident de la Diputació, Ferran Accensi, va visitar ahir el tram de carretera que es va inundar.DIPUTACIÓ DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els danys ocasionats pel temporal del 22 d’octubre passat a particulars ascendeixen a 25 milions d’euros. Així es desprèn de les dades remeses fins ara al Consorci de Compensació d’Assegurances, l’associació encarregada d’indemnitzar els danys produïts per fenòmens naturals o derivats de fets d’incidència política o social als afectats subscrits a una assegurança, un mes després del pitjor episodi de riuades i inundacions a mig segle al pla de Lleida.

En total, són 982 les sol·licituds d’indemnització rebudes de Lleida. D’aquestes, 556 es refereixen a habitatges i comunitats de propietaris, el cost de les quals s’estima en uns 2,7 milions; 227 són danys en automòbils, amb un cost que gira entorn dels 800.000 euros; 139 són oficines, comerços i altres locals no industrials, el cost total dels quals pot situar-se entorn dels 1,7 milions; 42 són indústries, amb un cost total aproximat de 9,7 milions i 8 es refereixen a obres civils, amb un cost a l’entorn dels 10,1 milions. Quant al nombre de sol·licituds d’indemnització presentades per localitat, el municipi amb el major nombre d’afectacions és Mollerussa amb 285. El segueix l’Albi amb 129, Arbeca amb 93, les Borges Blanques amb 68 i Golmés amb 53. La resta de municipis afectats han tingut menys de 50 sol·licituds, com és el cas de Juneda o Miralcamp. A nivell de Catalunya, el temporal ha donat lloc a un total de 5.051 sol·licituds d’indemnització amb un cost total aproximat de 56 milions. Tarragona és la província que més sol·licituds ha realitzat (1.774) amb un cost estimat de 15,7 milions.

Milloraran la carretera de Llardecans a Albatàrrec La Diputació va anunciar ahir que les obres de millora en el tram de carretera que va de Llardecans a Albatàrrec que va quedar completament inundat pel temporal començaran a partir del gener, quan els calaixos de formigó que s’instal·laran als laterals de la via per augmentar la capacitat d’evacuació de l’aigua i evitar futures inundacions estiguin fabricats. Val a recordar que les riuades van provocar el descalçament i la desaparició d’una part del voral i que tots els camps contigus a la carretera van quedar també inundats. L’obra, inclosa dins del pla d’emergència de carreteres de la Diputació, tindrà un cost estimat de 206.000 euros i durarà aproximadament un mes.

tracking