SEGRE

MUNICIPIS ENERGIES

Planta solar de 75 hectàrees a Llardecans, al costat del parc eòlic

Promoguda per Eolia Renovables, serà la segona més gran de Lleida després de la de les Borges || La firma negocia amb els propietaris la compra de terrenys

La zona on es preveu que aniran els molins alineats amb els del parc de Sant Antoni a la foto.

La zona on es preveu que aniran els molins alineats amb els del parc de Sant Antoni a la foto.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa Eolia Renovables, la mateixa que construirà el parc eòlic de Solans, entre Llardecans (Segrià) i la Granadella (Garrigues), projecta una planta fotovoltaica de gairebé 75 hectàrees al municipi de Llardecans. Així ho van indicar fonts de la firma, que van afegir que treballen en aquesta iniciativa per a la qual ja tenen permisos de connexió a la xarxa elèctrica general, encara que no han començat la tramitació administrativa. La instal·lació tindrà una potència de 30 megawatts i serà la segona més gran de Lleida després de la termosolar de les Borges, que té 96 hectàrees.

L’alcaldessa de Llardecans, Carme Pinyol, va explicar que la promotora ja ha visitat els terrenys on preveu ubicar la planta, a la zona de les Pereroles, a prop del nou parc eòlic i els pantans del Segrià Sud.

La nova instal·lació tindrà una vintena de molins que connectaran amb el parc de Sant Antoni

També s’ha reunit amb els propietaris dels terrenys per sondejar si estan disposats a vendre o llogar les seues finques. De fet, el portaveu d’Eolia Renovables va assenyalar que amb el nou decret del Govern que elimina obstacles a la implantació d’energies alternatives (vegeu SEGRE de dimecres), es facilitarà la posada en marxa de nous parcs i plantes solars a Lleida.

Així mateix, va indicar que les obres dels molins eòlics de Solans, un projecte parat des del 2012 malgrat tenir tots els permisos per la supressió de primes a les renovables per part del Govern central, s’abordaran després del pont de la Puríssima. El primer parc de Llardecans tindrà setze molins en aquest municipi i quatre a la Granadella i serà una prolongació del parc de Sant Antoni, en aquesta última població.

D’altra banda, una empresa amb seu a Alcarràs, Becquel, ofereix descomptes per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en habitatges o empreses. Aquesta iniciativa té lloc en el marc del Black Friday, que se celebra avui.

Nou parcs de molins a Lleida, que espera reactivar-ne més

El de Solans serà el sisè parc eòlic a les Garrigues. Aquest s’afegirà als dos de la Serra del Vilobí, entre Tarrés i Fulleda, i els de San Antoni, Monclues i les Rotes, entre la Granadella i Bellaguarda. A més, cal afegir-hi els de la Serra del Tallat, a l’Urgell; el de Talavera, a la Segarra; i el d’Almatret, al Segrià. En aquest sentit, la supressió de primes a les energies renovables per part de l’anterior govern del Partit Popular va posar en dubte projectes vinculats a l’energia eòlica, fotovoltaica i biomassa i, en especial, a les dejeccions ramaderes.

Ara, amb el nou decret per a l’emergència climàtica i l’impuls a les energies renovables de la Generalitat, tant empreses del sector com ajuntaments creuen que s’ha obert una nova porta per desenvolupar alguns projectes que van quedar aturats anys enrere com és el cas de dos parcs eòlics més entre Tarrés i Fulleda.

tracking