SEGRE

FORMACIÓ CONDUCCIÓ

Uns 2.600 lleidatans, en llista d'espera per al carnet de conduir

El temps mitjà de demora ha baixat i se situa entre 2 i 3 setmanes || El centre de Vielha porta dos anys tancat i els aspirants han de desplaçar-se fins a la Pobla

Imatge de la campanya en la qual Trànsit recomana apagar el mòbil quan es condueix.

Imatge de la campanya en la qual Trànsit recomana apagar el mòbil quan es condueix.TRÀNSIT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns 2.600 lleidatans estan actualment pendents de poder fer l’examen pràctic del carnet de conduir, amb un temps d’espera que se situa entre les dos i tres setmanes. “Hem assolit una situació normal i hauria de mantenir-se així”, va explicar ahir el president de la Federació d’Autoescoles de Catalunya (FAC), el lleidatà Raül Viladrich. El temps d’espera s’ha reduït per la incorporació aquest any de nous examinadors. Actualment n’hi ha sis de fixos i un d’itinerant. Val a recordar que les comarques lleidatanes compten amb mig centenar d’autoescoles, que tenen en el seu conjunt uns 80 centres.

D’altra banda, el centre d’exàmens de la Direcció General de Trànsit a Vielha porta ja dos anys i mig tancat, la qual cosa obliga les persones de la Val d’Aran que vulguin treure’s el carnet a desplaçar-se fins a la Pobla de Segur, a uns vuitanta quilòmetres. Viladrich va assegurar que “és un greuge respecte a la resta d’alumnes d’altres províncies catalanes, fins i tot han de viatjar el dia abans”. No sembla que la situació hagi de canviar.

‘Quan condueixis, aparca el mòbil’, és el lema de la nova campanya de Trànsit

El centre va tancar amb la vaga d’examinadors que hi va haver a mitjans de l’any 2017 i, des d’aleshores, no s’han tornat a fer exàmens a Aran. Trànsit va proposar desplaçar els examinadors amb autocar, com ja fa a la Seu d’Urgell i la Pobla de Segur, però s’hi van negar. Viladrich va afegir que “han de trobar una solució perquè és una cosa molt greu, especialment a l’hivern, i s’està cronificant”. Aquest diari va intentar ahir sense èxit obtenir la versió de la prefectura provincial de Trànsit.

El mòbil al volant multiplica per 9 el risc de morir

El 24,1% dels accidents amb víctimes que s’han produït aquest any a Catalunya han estat provocats per les distraccions en la conducció, principalment per utilitzar el mòbil al volant. Aquesta conducta suposa multiplicar per 9 el risc de morir en un accident. Aquestes dos dades les va donar a conèixer ahir el Servei Català de Trànsit durant la presentació de la nova campanya de conscienciació, que porta per lema Quan condueixis, aparca el mòbil. El conseller d’Interior, Miquel Buch, va assenyalar que “hem plantejat aquesta campanya per conscienciar la ciutadania de la importància d’apagar el mòbil mentre es condueix. El que pretenem amb això és salvar vides, evitar accidents i que ningú no mori a les carreteres”. La campanya fa un paral·lelisme entre els elements d’un mòbil i els que intervenen en l’atenció d’un accident: el vídeo relata que no es pot “viure sense mòbil”, sense carregador (al costat de la imatge d’una grua que treu un cotxe de l’aigua), sense memòria (il·lustrada amb un ram de flors en el punt d’un accident) i sense línia (amb un electrocardiograma).

tracking