SEGRE

NEU TURISME

Obre Boí, que conserva el resort i cada euro de forfet genera 7,8 euros a la comarca

Reconeguda pels premis World Ski Awards com la millor estació de l’Estat espanyol per segon any consecutiu || Portes obertes a Port Ainé amb 1.000 esquiadors i avui obre la temporada

La consellera Àngels Chacón, ahir durant la visita a l’estació d’esquí de Boí Taüll.

La consellera Àngels Chacón, ahir durant la visita a l’estació d’esquí de Boí Taüll.MARC CODINAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Vall de Boí pot respirar a la fi avui tranquil·la després d’un any ple incertesa sobre l’obertura de l’estació d’esquí de Boí Taüll i de tres dels sis hotels del resort del Pla de l’Ermita. L’estació, que aquesta setmana ha estat reconeguda pels premis World Ski Awards com la millor estació d’Espanya per segon any consecutiu, obre avui les seues portes amb bona neu i un forfet rebaixat a 25 euros i es preveu que els hotels del Pla de l’Ermita entrin en ple funcionament a partir del pont de la Puríssima després que la firma de Reus Esquiades.com hagi assumit la propietat de l’aparthotel La Solana, l’hotel Taüll, l’hotel Romànic i hagi subrogat els seus 53 treballadors. La consellera d’Empresa, Àngels Chacón, va explicar ahir en una visita a l’estació d’esquí que el departament “ha fet un esforç molt important d’inversió i de gestió que torna a assegurar l’obertura de la temporada i dóna continuïtat al projecte”, amb referència a la inversió de 2,5 milions del Govern per mantenir les instal·lacions, i va afegir que l’últim estudi sobre l’impacte econòmic i social de l’estació determina que per cada euro ingressat en concepte de forfet es generen 7,8 euros en forma de Valor Afegit Brut a la comarca. Concretament, l’estació genera un impacte de 10,8 milions i suposa més del 17% dels llocs de feina de l’Alta Ribagorça. Aquests serien uns 135 de forma directa (a l’estació) i uns 144 de forma indirecta (restauració, hotels, lloguer de material...).

També s’ha de recordar que Actius de Muntanya SA, l’actual titular de l’estació d’esquí, ha formalitzat un conveni amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per cooperar en la direcció de la gestió de l’estació aquesta temporada i es preveu que la seua titularitat passi completament a ser de FGC l’any vinent, una vegada que s’hagi realitzat un pla de viabilitat de la gestió i explotació del negoci.

Tant de manera directa com indirecta, l’esquí a la Vall de Boí genera uns 279 llocs de treball

Al Pallars Sobirà, al voltant de 1.000 esquiadors van estrenar ahir la temporada de neu al complex de Port Ainé, que és propietat de Ferrocarrils de la Generalitat i que va oferir ahir una jornada de portes obertes durant tot el dia.

El director del complex, Xavier Bigordà, va explicar que per avui estarà disponible un 75 per cent del complex, la qual cosa suposa que, dels 26 quilòmetres esquiables, n’hi haurà vint de disponibles (16 pistes) per als primers esquiadors. L’estació compta amb gruixos de neu que oscil·len entre els 20 i els 40 centímetres. El forfet de dia costa 34 euros. L’estació d’Espot preveu obrir el proper dia 6 de desembre, per al pont de la Puríssima.

També les reserves als hotels s’han incrementat i l’ocupació se situa al 80 per cent de la seua capacitat. “Hem arrancat la temporada amb bones sensacions i es preveu que sigui excel·lent”. S’espera una afluència “important” d’esquiadors per al pont, que alhora és el que dóna el tret de sortida a la campanya i a obrir totes les estacions gestionades per FGC.

Altres complexos com el d’Espot i el de Tavascan preveuen l’obertura el dia 6 de desembre, durant el pont de la Puríssima. El nòrdic espera noves nevades encara que ja ha superat el rècord de forfets de temporada venuts, 1.500, davant dels 1.409 de l’any passat.

A Aragó també van obrir el cap de setmana passat els complexos de Cerler, Astún, Panticosa i Formigal, i a Andorra, Grandvalira i Ordino.

La consellera Àngels Chacón, ahir durant la visita a l’estació d’esquí de Boí Taüll.

La consellera Àngels Chacón, ahir durant la visita a l’estació d’esquí de Boí Taüll.MARC CODINAS

tracking