SEGRE

MUNICIPIS HISTÒRIA

El centre Lluís Companys del Tarròs es reinventa

L’ajuntament de Tornabous treballa per “dinamitzar-lo culturalment i convertir-lo en una oficina de turisme” || Estarà tancat des d’avui fins al febrer de l’any vinent per reestructurar-se

El centre dedicat a l’expresident de la Generalitat Lluís Companys, al Tarròs.

El centre dedicat a l’expresident de la Generalitat Lluís Companys, al Tarròs.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El centre d’interpretació dedicat al president Lluís Companys a la seua localitat natal, el Tarròs, nucli agregat de Tornabous, estarà tancat al públic entre avui, 1 de desembre, i fins a finals de febrer o principis de març de l’any que ve.

L’alcalde d’aquest municipi de l’Urgell, David Vilaró, va explicar que l’objectiu del consistori és “reestructurar i dinamitzar culturalment aquest espai” alhora que “volem convertir-lo en una oficina de turisme d’aquesta zona, que inclou diferents municipis de les comarques de l’Urgell, Pla d’Urgell i Noguera”.

Es potenciaran actes culturals com presentacions de llibres, concerts i recitals

L’alcalde de Tornabous va detallar que “volem que el centre d’interpretació Lluís Companys del Tarròs no només sigui un espai expositiu sinó que també pugui acollir activitats de caràcter cultural en la seua sala polivalent, com poden ser presentacions de llibres, concerts o recitals, entre altres propostes”. Amb referència a l’oficina de turisme va dir que “permetria dinamitzar l’agrobotiga i el bar”, que considera que se’ls pot treure més rendiment.

Segons dades facilitades pel consell comarcal de l’Urgell, l’any passat el centre d’interpretació Lluís Companys va rebre només 188 visitants. Val a destacar que l’ajuntament de Tornabous iniciarà a començaments de l’any 2020 un procés de selecció per crear una nova plaça a mitja jornada de dinamitzador cultural i turístic, que serà l’encarregat de promoure aquest espai i tot el municipi en general.

Vilaró va dir que “volem difondre el patrimoni monumental, històric i natural del municipi i incrementar la visibilitat dels productors locals i els serveis de Tornabous així com dels nuclis del Tarròs i la Guàrdia d’Urgell”.

Malgrat que a partir d’avui el centre d’interpretació sobre la figura de l’expresident de la Generalitat Lluís Companys estarà tancat al públic, si algú vol visitar-lo pot concertar una cita enviant un correu electrònic a ajuntament@tornabous.cat.

De fet, l’ajuntament ha col·locat una nota informativa a la porta de l’edifici en la qual avisa d’aquesta decisió i la justifica adduint que “és per encarar una nova etapa de l’equipament” i convida els interessats a visitar-lo i sol·licitar una cita a través de l’esmentat correu electrònic.

Un equipament històric obert al públic des de fa cinc anys

El centre d’interpretació Lluís Companys del Tarròs va ser inaugurat l’estiu del 2014. Durant el primer temps era necessari concertar cita per visitar-lo i a partir de mitjans del 2017 es va ampliar l’horari i es va contractar una persona que obria de forma permanent els matins de dijous a diumenge a més d’oferir visites concertades.

tracking