SEGRE

SALUT PÚBLICA CONSELLS COMARCALS

El Segrià exigeix al Govern que pagui fins al 80% dels serveis socials

En l’actualitat només es finança un 66% del cost, diferent d’altres ens comarcals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell del Segrià ha exigit al departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies que augmenti fins al 80% el finançament dels serveis socials que l’ens local presta a la comarca. En l’actualitat, el Govern finança un 66% del cost d’aquest servei al Segrià, una cosa que per al president de l’ens comarcal, David Masot, “és insuficient” i un “greuge respecte a altres consells als quals es finança fins un 80%”, va dir.

Aquests números obligaran el consell a incrementar el 2020 un euro per habitant i any la taxa per la prestació del servei. Segons Masot, els barems en què es basa aquest copagament han quedat ja molt antics i és necessari actualitzar-los.

“Les necessitats dels pobles han canviat i és necessari que el Govern ens ajudi. En aquests anys ha estat necessari ampliar plantilla fins a arribar a la vintena de professionals destinats a resoldre problemes de pobresa energètica, violència de gènere, atenció infantil i de família o immigració.”

Actualment, el preu per la prestació dels serveis socials bàsics i especialitzats al Segrià és de 9,92 euros per habitant i any. El consell proposa un increment d’un euro fins a arribar als 10,92 euros.

El cost d’aquesta àrea al Segrià supera els tres milions d’euros anuals i més d’un 25% dels més de 70.000 habitants de la comarca (a excepció de Lleida) pateixen alguna dificultat. Alguns programes que s’han desenvolupat des d’aquesta àrea estan relacionats amb la violència de gènere o amb les famílies en situació de vulnerabilitat. Segons assenyala Masot, “és vital” que s’incrementi el finançament, “disposar de més ajuts per millorar l’atenció i reduir el cost per als ajuntaments, que són els que assumeixen aquest impost social”, va dir. D’altra banda, Masot va apuntar que l’increment de la taxa es debatrà en el pròxim ple d’aquest mes de desembre.

tracking