SEGRE

CERTÀMENS OLI

Belianes ven més de 10.000 litres d'oli en una altra edició de la fira

La sequera redueix la collita, però la qualitat és millor, i la consellera Jordà anima a “conquerir” mercats || L’“or líquid” d’Alcanó atreu més de 500 persones

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va degustar l’oli de Belianes a la inauguració de la fira.

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va degustar l’oli de Belianes a la inauguració de la fira.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 22a Festa de l’Oli de Belianes va vendre ahir més de 10.000 litres d’oli de la desena de productors de la vall del Corb. La campanya s’ha tancat amb un 20% menys de la producció per l’escassetat de pluges però amb més bona qualitat del producte, segons van explicar ahir els agricultors. Val a destacar que a Belianes un 70% de la producció d’oli és de secà i el 30% restant, amb el reg històric. En aquest últim la producció s’ha mantingut. El certamen el va inaugurar la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, que va fer una crida a “sortir a fora i conquerir”. Segons Jordà, “tenim productes alimentaris d’excel·lència, com ho és l’oli de Belianes, però hem d’explicar-ho i donar-los a conèixer”. Va demanar “el compromís de la ciutadania” per adquirir aquests productes i va felicitar l’ajuntament, format íntegrament per dones: “Des d’aquí heu iniciat la revolució.” L’alcaldessa de Belianes, Carme Culleré, es va mostrar preocupada per la contínua despoblació que pateix el municipi i va demanar més inversió de la Generalitat. L’acte va comptar també amb el president del consell de l’Urgell, Gerard Balcells; el delegat del govern a Lleida, Ramon Farré, i els diputats Rosa Maria Perelló i Carles Gibert, entre altres alcaldes de la comarca.

Per una altra banda, més de 500 persones van participar ahir en la jornada Camins de l’Or líquid a Alcanó, que va comptar amb un esmorzar popular per poder degustar l’oli d’aquesta campanya, que elabora el Molí d’Alcanó del Grup Fruits de Ponent. Es van organitzar també visites diverses guiades pel molí.

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va degustar l’oli de Belianes a la inauguració de la fira.

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va degustar l’oli de Belianes a la inauguració de la fira.X. SANTESMASSES

tracking