SEGRE

TURISME PONT DE LA PURÍSSIMA

El sector turístic preveu omplir hotels, cases rurals i bungalous del Pirineu aquest pont

L’hostaleria, “optimista” de cara al primer cap de setmana amb totes les estacions d’esquí “a ple rendiment” || Baqueira obrirà tot el domini després de rebre 8.000 esquiadors el cap de setmana

Imatge d’alguns dels esquiadors que han passat per Baqueira Beret aquest cap de setmana passat.

Imatge d’alguns dels esquiadors que han passat per Baqueira Beret aquest cap de setmana passat.BAQUEIRA BERET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector turístic preveu omplir hotels, cases rurals i bungalous del Pirineu durant aquest pont de la Puríssima, que coincideix amb l’obertura de les estacions d’esquí d’Espot i Tavascan i és un dels moments de més afluència turística a les comarques de Lleida. Aquests dos complexos del Pallars Sobirà se sumaran a Baqueira, Boí Taüll, Port del Comte i Port Ainé, que van estrenar la campanya d’hivern entre el 23 i el 30 de novembre. En aquest sentit, el president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va explicar ahir que la previsió és omplir els hotels que estiguin a peu de pistes entre divendres i diumenge, atès que ara ja estan reservades el 80% de les places per al pont.

Per la seua part, la presidenta de la Federació de Càmpings, Marta Cortina, va apuntar que actualment hi ha un 70% d’ocupació als bungalous de les comarques de Lleida, encara que esperen penjar el cartell de complet a tots aquests allotjaments. No obstant, Cortina va assenyalar que “la gent està esperant a última hora” per fer les reserves. Així mateix, el president de la Federació de Turisme Rural, Jaume Ramon, va assenyalar que l’ocupació a les cases de pagès oscil·la entre el 80% i el 90% i va assegurar que “podríem arribar a la plena ocupació per a aquest pont de la Puríssima”. No obstant, va apuntar que en alguns dels establiments les reserves són per a dos nits en lloc de les tres que té el pont.

Ocupacions de fins al 90% amb bones previsions i a l’espera de reserves d’última hora

A més, el responsable de promoció i màrqueting de la Diputació, Juli Alegre, va assegurar que “el sector es mostra optimista” per a aquest primer cap de setmana en què totes les estacions d’esquí estaran “a ple rendiment”. Alegre va explicar que “la previsió és molt bona” i que tot apunta “que el clima serà favorable”.

D’altra banda, 13.350 esquiadors van visitar les pistes d’alpí del Pirineu lleidatà aquest cap de setmana passat. Del total, fins a 8.000 van optar per Baqueira, que per a aquest pont preveu obrir la totalitat de l’estació (162 quilòmetres de pistes i els 36 remuntadors), segons van informar des de l’estació aranesa. Baqueira compta amb gruixos que oscil·len entre els 60 i els 90 centímetres de neu a les cotes altes. Els altres 5.350 visitants corresponen als esquiadors de Boí Taüll i Port Ainé, Port del Comte.

Val a recordar que les onze estacions d’esquí del Pirineu de Lleida preveuen superar durant aquesta temporada d’hivern 1.350.000 forfets venuts i tancar la millor temporada dels últims 13 anys (l’any passat es van vendre 1,3 milions de passis). Aquest sector, un dels principals motors del territori, va generar la temporada passada un impacte econòmic directe de 228 milions d’euros i 2.000 llocs de treball (vegeu SEGRE de dimecres passat).

tracking