SEGRE

INFORMES SEGURETAT

Més del 50% de les torres elèctriques de la Seu són mortals per a les aus

La companyia titular implementa mesures per minimitzar la perillositat

Una de les línies perilloses del terme municipal de la Seu.

Una de les línies perilloses del terme municipal de la Seu.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 67% de les estructures de les línies elèctriques del municipi de la Seu d’Urgell són altament perilloses per a les aus pel risc d’electrocució. És el resultat d’un estudi sobre els principals indicadors de la capital de l’Alt Urgell, encarregat per l’ajuntament i que s’ha portat a terme durant els últims deu anys. El document, que s’ha fet públic ara, posa de manifest que un 42 per cent de les estructures tenen una perillositat elevada i un 25 per cent molt elevada, mentre que un 16 per cent representen una perillositat moderada i el 16 per cent, baixa. Durant l’anàlisi, que es va iniciar el 2008 però que s’ha anat actualitzant fins a l’any 2015 passat, es van estudiar 23 línies elèctriques, d’alta, mitjana i baixa tensió, que juntes sumaven una longitud de 23 quilòmetres. Segons el document, es van catalogar i van localitzar 261 punts de suport de divuit tipus diferents.

Entre les conclusions, es destaca que en els últims anys, la companyia titular de la majoria de les línies elèctriques del municipi (Productora Eléctrica Urgelense SA) està implementant mesures per minimitzar la perillositat d’aquestes línies i corregir els sistemes de suport, per la qual cosa el seu nombre va a la baixa. Així mateix, l’estudi posa de manifest que alguns dels trams més perillosos d’aquestes línies són els que creuen els rius Segre i Valira. En aquest sentit apunta que “el trànsit d’aus que segueixen el curs dels rius, sobretot l’ànec collverd, és molt habitual i aquestes infraestructures elèctriques resulten mortals”. L’inventari revela també que quatre trams de línies abandonades resulten igualment perilloses.

L’objectiu de l’estudi encarregat per l’ajuntament és reduir al màxim la mortalitat de les aus per culpa de les línies i les estructures de suport al municipi.

tracking