SEGRE

EDUCACIÓ EQUIPAMENTS

El centre d'esports de la Pobla de Segur també formarà tècnics de futbol i de bàsquet

S’inaugurarà al setembre a l’actual Espai Raier i estarà en funcionament durant tot l’any

L’edifici de la Pobla on ara està ubicat l’espai Raier de la Pobla acollirà el nou centre.

L’edifici de la Pobla on ara està ubicat l’espai Raier de la Pobla acollirà el nou centre.AJUNTAMENT DE LA POBLA DE SEGUR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou centre específic de formació professional en esports de muntanya que s’ubicarà a la Pobla de Segur i la Torre de Capdella (vegeu SEGRE d’ahir) obrirà les portes al setembre i acollirà estades per a esportistes d’alt rendiment així com colònies esportives per a centres educatius. A més a més, a mitjà termini també formarà tècnics esportius en altres modalitats, com són el futbol o el bàsquet.

Així ho va explicar ahir l’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, després de firmar el protocol per establir les principals línies d’actuació amb la Generalitat, la Diputació i la Torre de Capdella.

El centre es construirà a l’edifici on està ubicat actualment l’Espai Raier de la Pobla i en un altre edifici encara sense concretar de la Torre de Capdella. A més, es preveu la construcció de nous equipaments esportius, com una pista d’atletisme, una pista de pàdel o un camp de futbol. Està previst que el centre absorbeixi l’actual oferta de cicles de Formació Professional d’esports de muntanya que ara s’imparteix des de l’Institut de la Pobla –i que compta amb uns vuit-cents alumnes anuals– i ampliar-la.

El conveni també inclou la col·laboració d’empreses i organitzacions de la zona d’influència del sector, així com de les fundacions i entitats sense ànim de lucre que hi puguin col·laborar.

Formació en actuacions d’emergència

El nou centre oferirà formacions contínues en matèria de rescats o emergències per a entitats i cossos d’emergència i seguretat com els Bombers o els Mossos d’Esquadra. Amb l’ampliació d’oferta el centre de formació específica espera tenir les portes obertes tot l’any i convertir-se en referent de tot Catalunya.

L’edifici de la Pobla on ara està ubicat l’espai Raier de la Pobla acollirà el nou centre.

L’edifici de la Pobla on ara està ubicat l’espai Raier de la Pobla acollirà el nou centre.AJUNTAMENT DE LA POBLA DE SEGUR

tracking