SEGRE

FESTES ECOLOGIA

Un poble del Pla d'Urgell munta una recollida d'ornaments de Nadal utilitzats

Es destinaran a modernitzar les carrosses de la cavalcada dels Reis Mags

Vilanova munta una recollida d’ornaments de Nadal utilitzats

Vilanova munta una recollida d’ornaments de Nadal utilitzatsJ.R.TARRAGÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El municipi de Vilanova de Bellpuig ha organitzat una recollida d’objectes decoratius nadalencs utilitzats dels seus veïns per reciclar-los. En concret, el material es destinarà a la decoració de les quatre carrosses dels Reis Mags, que després de diversos anys demanen modernitzar-se. La comissió de la festa de Reis del municipi, en col·laboració amb l’ajuntament local, és l’encarregada d’aquesta iniciativa, que es va idear amb l’objectiu, d’una banda, de ser ecològics i alhora portar a terme una actuació reduint els costos, tal com va explicar una de les integrants de la comissió, Maria Amorós.

Els veïns poden portar tota mena d’ornaments nadalencs que tinguin i no prevegin utilitzar aquest any a la sala municipal 1 d’Octubre fins al 5 de desembre, de 20 a 21 del vespre i el dia 7, d’11 a 12 del migdia. Els objectes aconseguits es classificaran i se’n valorarà la utilitat. En funció del material aconseguit, es duran a terme els dissenys, encara que la comissió ja compta amb diferents idees l’objectiu final de les quals és que aquest municipi del Pla d’Urgell compti amb unes carrosses “dignes de Reis”. Paral·lelament a aquesta iniciativa, la biblioteca de Vilanova de Bellpuig ha organitzat un taller per crear fanalets de Nadal que petits i grans lluiran durant la cavalcada de Reis local. En concret, aquest taller se celebrarà el dia 10 de desembre, a les 18.00 hores. Per participar en aquesta iniciativa lúdica és necessària la inscripció prèvia a través del correu electrònic de l’entitat.

Linyola ja prepara el pessebre vivent

L’Associació del Pessebre Vivent de Linyola ja té dates per a la celebració de la 21a edició. En concret, es representarà els dies 26 i 29 de desembre i 1 i 6 de gener. Mentre l’organització ultima les novetats d’aquesta edició, les entrades ja es poden reservar a la pàgina web de la Federació de Pessebres Vivents.

tracking