SEGRE

PATRIMONI REPARACIÓ

Alpicat reobre el temple i inicien les obres a l'església d'Almenar

El bisbat busca fons per a la reparació de la d’Algerri

El rector d’Alpicat a l’interior de l’església després de les obres que s’han dut a terme a la teulada.

El rector d’Alpicat a l’interior de l’església després de les obres que s’han dut a terme a la teulada.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, va oficiar dissabte passat la missa de reobertura al culte de l’església d’Alpicat, tancada als feligresos des del mes de febrer per perill de despreniments a la teulada.

Les obres van acabar a finals de novembre, data en la qual es van reprendre els actes religiosos al temple.

D’altra banda, la diòcesi de Lleida va abordar ahir els treballs per continuar amb la reparació de l’església d’Almenar, que representaran una inversió de 270.000 euros, dels quals 100.000 els aporta la Generalitat i 100.000 més, el bisbat.

Consistiran en el reforç d’un antic arc gòtic de la nau central que presenta deformacions i en la reducció de la humitat, principalment al terra. L’actuació durarà sis mesos i en alguns moments comportarà el tancament de l’església, de manera que els oficis s’hauran de traslladar a un altre local parroquial. El bisbat està buscant fons per reparar l’església d’Algerri, també tancada.

Obres per edificar 50 nous nínxols L’ajuntament d’Alpicat ha finalitzat les obres de millora del cementiri, en les quals s’han invertit 48.000 euros. L’actuació, que s’ha portat a terme en els últims dos mesos, ha consistit en la construcció d’un mur que permetrà edificar cinquanta nínxols.

tracking