SEGRE

TURISME HIVERN

L'esquí preveu 60.000 forfets aquest pont i el telecadira d'Espot, a punt

Últimes proves de càrrega per al nou remuntador de l’estació del Sobirà, que estrena la temporada demà || Ocupació del 85 per cent de mitjana al Pirineu

Imatge de les proves de càrrega que es van dur a terme ahir al nou telecadira d’Espot.

Imatge de les proves de càrrega que es van dur a terme ahir al nou telecadira d’Espot.RAMON BAYLINA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les onze estacions d’esquí alpí i nòrdic del Pirineu lleidatà preveuen vendre més de 60.000 forfets durant aquest pont de la Puríssima. El Patronat de Turisme de la Diputació espera una ocupació del 85% de mitjana als establiments de les comarques de muntanya. Així mateix, hotels, càmpings i cases de pagès a peu de pista penjaran el cartell de complet (vegeu SEGRE de dimarts). El pont coincideix també amb l’obertura d’Espot i Tavascan, que estrenaran demà la temporada d’hivern i se sumaran a les altres nou estacions d’esquí de Lleida que van iniciar la campanya entre mitjans de novembre i el cap de setmana passat.

Així mateix, el nou telecadira d’accés a les pistes d’Espot ja està enllestit i ahir va superar les últimes proves de càrrega, sota la supervisió de la direcció general de Transports per Cable de la Generalitat. Les cadires del remuntador de la Roca es van carregar amb sacs d’aigua que “simulaven el pes de les persones”. Aquests són uns treballs que es porten a terme cada estiu, després del manteniment habitual dels remuntadors per preparar les instal·lacions per a la temporada d’hivern. Segons el director de l’estació, Xavier Bigordà, les proves van acabar amb resultats satisfactoris. Segons fonts de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC, titular de l’estació), demà s’obriran dinou de les vint-i-dos pistes d’Espot, la qual cosa implica un 85 per cent de l’estació. En aquest sentit, van apuntar que al llarg del pont de la Puríssima es podria anar ampliant la zona esquiable.

A més, Tavascan espera noves nevades per obrir les pistes d’alpí. No obstant, els esquiadors podran gaudir de catorze quilòmetres de circuits de nòrdic i també es posarà en marxa el telecadira, tot i que estarà limitat a usos turístics i per accedir a les cotes altes per poder practicar esquí de muntanya o raquetes.

Així mateix, Baqueira preveu obrir aquest pont de la Puríssima la major part de l’estació. També estaran oberts les pistes de Boí Taüll, Port Ainé, Port del Comte i les estacions d’esquí de fons.

S’ha de recordar que durant el cap de setmana passat, les estacions d’alpí de Lleida van rebre més de 13.000 visitants.

tracking