SEGRE

TRÀNSIT BALANÇ

Sis multes al dia per utilitzar el mòbil al volant a les carreteres de Lleida

Aquesta distracció, amb més de 1.900 sancions aquest any, causa el 25% d’accidents || Aquest any s’ha multat de mitjana sis conductors al dia a les carreteres lleidatanes per utilitzar el mòbil al volant. Una distracció que causa el 25% dels accidents i l’augment de la qual ha impulsat una nova campanya de sensibilització del Servei Català de Trànsit. L’any passat, l’ús del mòbil va causar 167 sinistres amb víctimes en carreteres de Ponent.

Imatge d’arxiu d’una patrulla espiell dels Mossos d’Esquadra a Lleida per detectar infraccions com l’ús del mòbil.

Imatge d’arxiu d’una patrulla espiell dels Mossos d’Esquadra a Lleida per detectar infraccions com l’ús del mòbil.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han sancionat aquest any una mitjana de sis conductors al dia per l’ús del mòbil al volant, una perillosa distracció que és la causa del 25 per cent dels accidents a la carretera. Segons les dades facilitades a aquest diari pel Servei Català de Trànsit, fins al 25 de novembre d’aquest any s’havien incoat un total de 2.259 sancions administratives per distraccions de conductors. D’aquestes, 1.970 multes, que suposen el 87% del total, van ser per utilitzar el mòbil i altres sistemes de comunicació com el mans lliures durant la conducció. A falta de poc menys d’un mes perquè finalitzés l’any, el 2018 la policia catalana va imposar 2.172 sancions per ús del mòbil a la carretera, una infracció que es va incrementar un 45 per cent respecte a l’any anterior. De fet, aquest tipus d’infracció es va convertir el 2018 en la primera causa d’accident amb víctimes a les carreteres lleidatanes, la qual cosa va obligar els Mossos a reprendre mesures de prevenció com les patrulles amb els vehicles espiell per interceptar els infractors arran de l’augment de la sinistralitat. Davant de l’ús del mòbil al volant, el Servei Català de Trànsit ha presentat aquesta setmana una nova campanya de conscienciació viària sota el lema “Quan condueixis, aparca el mòbil” per “evitar accidents, no per posar més multes”, segons el conseller d’Interior, Miquel Buch. L’ús del mòbil al volant és la infracció més generalitzada i aquest any ja s’han portat a terme dos campanyes contra aquesta distracció a les carreteres catalanes. Trànsit alerta que l’ús del mòbil durant la conducció augmenta quatre vegades el risc de tenir accidents i nou vegades el de perdre la vida a la carretera. El 2018, les comarques de Ponent van registrar un total de 167 accidents amb víctimes que van ser causats per distraccions, la majoria per l’ús del mòbil.

Multa de 200 a 1.000 euros per anar en patinet elèctric amb mòbil o ebri

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha fet pública una nova instrucció sobre els vehicles de mobilitat personal (VMP) en la qual s’inclouen sancions d’entre 500 i 1.000 euros per als conductors d’aquests vehicles, com els patinets elèctrics, per conduir sota els efectes de l’alcohol i de 200 euros per utilitzar el telèfon mòbil.

A més, els conductors dels VMP tenen l’obligació de sotmetre’s a proves d’alcohol i drogues i, en cas de negar-s’hi, seran denunciats per infracció administrativa.

Així mateix, està prohibit conduir amb cascos o auriculars, amb possibles multes de 200 euros. L’ús del casc obligatori es regirà per ordenança municipal i el seu incompliment també comportarà una multa de 200 euros. Serà negligent la conducció de nit sense enllumenat ni peces o elements reflectors, amb una sanció també de 200 euros.

tracking