SEGRE

MUNICIPIS POLÈMICA

ERC queda fora del govern de l'Albagés per un “malentès”

Arran d’una moció de rebuig a la sentència del procés || L’alcalde independent li treu les regidories i continuarà governant amb el suport de JxCat i el PSC

Imatge panoràmica de l'Albagès

Imatge panoràmica de l'AlbagèsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern de concentració de l’Albagés format per Activem l’Albagés, JxCat, PSC i ERC va arribar ahir a la seua fi. Les regidores republicanes Maite Melero i Teresa Guillamet han passat a l’oposició després del que consideren un “malentès” arran d’una votació que va tenir lloc al ple de l’octubre. A la sessió d’ahir es va fer efectiu el traspàs de les regidories. Les de Comerç i Salut passen a ser per al grup Activem l’Albagés, la de Gent Gran per a Joan Leiva (JxCat) i la de Benestar per a Gemma Moreno (PSC).

Aquesta ruptura té el seu origen en el ple del 17 d’octubre. Concretament en el moment de la votació de la moció de rebuig de l’Associació de Municipis per la Independència a la sentència del procés. En aquest punt de l’ordre del dia, la llista guanyadora de les eleccions amb tres regidors, Activem l’Albagés, es va abstenir al·legant que la moció quedaria aprovada amb els tres vots a favor d’ERC (dos) i JxCat (un) i només un en contra del PSC. És llavors quan un grup de joves, a qui assistents al ple van assenyalar com a forans i afins al PSC, va muntar enrenou exigint que la moció fos rebutjada al no tenir la majoria absoluta que ells consideraven necessària, la qual cosa va sembrar el dubte entre els presents. Arran d’allò, la secretària va preguntar a l’alcalde si volia canviar el sentit del seu vot, cosa a la qual Masip es va negar “per coherència amb els votants” i la moció va quedar rebutjada per “error”.

Quan la secretària va rectificar i va donar la moció per aprovada perquè tenia més vots a favor que en contra, el ple havia finalitzat i les republicanes ja havien manifestat públicament la seua voluntat de deixar l’equip de govern, tal com havien consensuat fer en cas que la moció no s’aprovés. Quan Esquerra va saber que el text estava aprovat, es van desdir de la seua renúncia i van llegir el text que havien preparat en cas que prosperés alhora que van posar a disposició de l’alcalde les seues regidories.

Finalment, l’alcalde va comunicar a tots els regidors del consistori en una reunió dilluns passat que rebutjava la reincorporació de les membres d’Esquerra “per mostrar falta de compromís amb les responsabilitats que van adquirir en el seu dia”.

tracking