SEGRE

SUCCESSOS MALTRACTAMENT

Torregrossa condemna l'agressió masclista que va patir una veïna

Un centenar de persones van recolzar ahir la víctima, que va ser atacada dimarts || Els Mossos van detenir la parella, a qui s’ha imposat una ordre d’allunyament

Un centenar de veïns van participar en la concentració en la qual es va llegir el manifest del 25-N.

Un centenar de veïns van participar en la concentració en la qual es va llegir el manifest del 25-N.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de persones es van concentrar ahir a la tarda a Torregrossa per condemnar l’agressió masclista que va patir dimarts una veïna de la localitat. L’ajuntament va convocar la protesta després de conèixer el cas de maltractament. “És la manera que tenim de mostrar el nostre total rebuig i repulsa als atacs violents contra les dones”, va explicar l’alcalde, Josep Maria Puig. El presumpte agressor, un veí de 34 anys, va ser detingut dimecres pels Mossos d’Esquadra acusat d’un delicte de violència masclista. El jutjat de Violència contra la Dona li va imposar ahir una ordre d’allunyament. La víctima, de 31 anys i que va assistir a l’acte de suport, i l’agressor tenen un fill en comú.

La reivindicació va tenir lloc al passatge 1 d’Octubre i es va llegir el manifest del 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, al qual també van afegir que “volem denunciar i rebutjar enèrgicament les agressions que pateixen totes les dones, en especial la que ha patit la nostra veïna. No estàs sola!”. L’agressió es va produir dimarts. L’home va clavar diversos cops a la víctima, entre els quals un cop de puny a un ull que li va trencar les ulleres. La dona va denunciar l’agressió als Mossos, que van obrir una investigació que va acabar amb la detenció del presumpte autor, que se’n va anar del domicili després dels fets, segons ha pogut saber aquest diari. Ahir va ser posat a disposició judicial, es va celebrar un judici ràpid i es va acordar, entre altres mesures, una ordre d’allunyament.

D’altra banda, ahir es va fer públic un estudi de la Universitat Pompeu Fabra sobre violència masclista que apunta que un estatus econòmic i social superior de la dona augmenta el risc de l’ús de la violència per part de l’home, cosa que contradiu la perspectiva predominant que assenyala que hi ha més risc en situacions de més dependència econòmica i social de la parella.

tracking