SEGRE

SOCIAL BALANÇ

Balaguer finalitza l'acompanyament a jubilats però el reprendrà al gener

Per l’alta demanda d’aquest servei, que ha atès vint-i-tres persones des del juny

Asun i Leonor, dos de les beneficiades del projecte ‘De la mà’.

Asun i Leonor, dos de les beneficiades del projecte ‘De la mà’.MARC CODINAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei d’acompanyament a gent gran de Balaguer De la mà va finalitzar dijous passat després d’atendre vint-i-tres persones de la tercera edat des del juny. Un acte de clausura va posar fi a aquesta primera experiència, que va ser possible gràcies a una subvenció de 40.000 euros del SOC. Una vegada esgotats aquests fons de la Generalitat, que han permès donar ocupació a cinc dones a l’atur, l’ajuntament donarà continuïtat a aquest servei. Per fer-ho, espera acollir-se al programa Treball i Formació per contractar dos persones a partir del gener.

Aquest servei d’acompanyament respon a una necessitat del centre històric de Balaguer, el barri amb la taxa d’envelli ment més elevada, i ha beneficiat un total de vint-i-tres jubilats i cinc dones sense ocupació també del mateix barri, que eren les acompanyantes. Aquestes últimes s’encarregaven de potenciar l’autonomia i dinamitzar la rutina dels jubilats atenent-los una mitjana de cinc hores setmanals. Durant aquell temps, les acompanyantes ajudaven els jubilats a fer la compra, anaven amb ells al metge o simplement els portaven de passeig i els donaven conversa. A més, realitzaven un seguiment i enviaven una acta setmanal a les famílies amb l’objectiu d’establir un feedback positiu.

S’ha de recordar que les acompanyantes no realitzaven funcions assistencials. No obstant, van rebre un curs de prevenció sobre maltractament, un d’assessorament de prestacions perquè poguessin informar els padrins dels ajuts que poden demanar en virtut de la llei de Dependència i un altre d’atenció a la gent gran. Un altre dels objectius del projecte era crear vincles amb altres entitats del mateix àmbit per poder treballar de manera transversal.

tracking