SEGRE

TURISME ESQUÍ

Milers d'esquiadors obren el primer pont de la temporada i Espot estrena el telecadira

Unes 1.500 persones ‘inauguren’ el nou remuntador al Sobirà i el resort de Boí Taüll ja està en marxa || La majoria va a Baqueira, que va superar en un sol dia els 8.000 visitants del cap de setmana passat

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers d’esquiadors van omplir ahir les pistes d’esquí lleidatanes en l’inici del pont de la Puríssima, el primer de la temporada. El començament de campanya d’Espot i l’estrena del nou telecadira de la Roca (vegeu el desglossament) va ser la principal novetat de la temporada d’hivern a Lleida i aquesta estació del Sobirà va rebre uns 1.500 visitants, els primers que van pujar al nou remuntador. De fet, molts clients van arribar a primera hora per provar-lo. Substitueix el que es va avariar el febrer passat i que va ser impossible reparar, per la qual cosa Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), titular de l’estació, va invertir gairebé sis milions d’euros en un de nou. Ahir estava oberta el 85% de l’estació d’Espot i la previsió és anar ampliant la zona esquiable durant el pont.

Una altra de les novetats d’aquest pont és la posada en marxa del resort de Boí Taüll. Tant l’hotel Romànic com l’aparthotel la Solana del Pla de l’Ermita, ja en mans del grup de Reus, van rebre els primers clients de la temporada d’hivern dijous a la nit. Aquests establiments, a més de l’hotel Augusta (que ja era propietat de l’empresa) compten amb una ocupació que voreja el ple, segons les fonts consultades. Per la seua banda, l’hotel Taüll preveu obrir les portes per Nadal, a causa que no ha pogut fer-ho durant aquest cap de setmana per un problema logístic. Dos establiments més estan en mans de la cadena SNÖ. Per la seua part, les pistes de Boí Taüll van rebre 2.630 esquiadors.

Els hotels de les comarques del Pirineu compten amb entre el 95% i el 100% de les places reservades

Durant la jornada d’ahir, i com és habitual, la major part dels esquiadors va anar a Baqueira. Així, només durant la jornada d’ahir va superar la xifra de visitants de tot el cap de setmana passat, quan l’estació va rebre 8.000 persones. Fonts de Baqueira van apuntar que hi va haver cues per accedir als remuntadors. L’estació aranesa té oberta la major part de la superfície i compta amb gruixos que oscil·len entre els 60 i els 90 centímetres de nou.

Quant a la resta d’estacions lleidatanes, Port Ainé va rebre més de 1.600 visitants i Port del Comte va acollir prop de 700 persones. Tavascan manté tancades les pistes d’esquí alpí, a l’espera de més nevades. No obstant, té disponibles 14 quilòmetres per a la pràctica de l’esquí de fons i el telecadira està en funcionament per a usos lúdics i per als aficionats a les travessies de muntanya. Al seu torn, les estacions de nòrdic estan obertes per a usos turístics i tenen circuits de fins a 20 quilòmetres per a raquetes. En conjunt, totes les pistes del Pirineu de Lleida preveuen vendre més de 60.000 forfets durant aquest cap de setmana festiu, segons les dades del Patronat de Turisme de la Diputació (vegeu SEGRE de dijous).

Així mateix, el president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va assegurar que a les comarques del Pirineu estan reservades entre el 95 i el 100 per cent de les places. El Patronat de Turisme estima que l’ocupació mitjana dels establiments rondarà el 85 per cent, tenint en compte que molts dels bungalous i cases de turisme rural que es troben a peu de pistes han penjat el cartell de complet.

D’altra banda, els turistes que visiten la demarcació durant aquest pont de la Puríssima ho fan també atrets pel patrimoni natural i cultural i les múltiples fires que se celebren. Paisatges que barregen els colors de la tardor i la boira formen part dels atractius d’aquests dies a Lleida.

El nou telecadira hereta el nom de la Roca a petició popular

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) va organitzar una votació popular per escollir el nom del nou telecadira. Els usuaris de l’estació van decidir mantenir el nom de l’anterior remuntador: la Roca. El telecadira és de 4 places i té capacitat per transportar unes 2.400 persones cada hora. Aquesta estació del Sobirà va estrenar el primer telecadira de la seua història, de dos places, el 1968. Es deia Els Estanyets i muntar-hi costava 40 pessetes anada i tornada. Des de llavors, les instal·lacions s’han anat modernitzant fins a arribar a l’anterior remuntador, que es va instal·lar el 1992. La caiguda d’una cadira buida al febrer va obligar FGC a licitar un nou telecadira.

Esquiadors a l’accedir a les pistes d’Espot, que ahir va estrenar la temporada d’hivern i el telecadira.

Esquiadors a l’accedir a les pistes d’Espot, que ahir va estrenar la temporada d’hivern i el telecadira.ITMAR FABREGAT

Esquiadors a l’accedir a les pistes d’Espot, que ahir va estrenar la temporada d’hivern i el telecadira.

Esquiadors a l’accedir a les pistes d’Espot, que ahir va estrenar la temporada d’hivern i el telecadira.ITMAR FABREGAT

Esquiadors a l’accedir a les pistes d’Espot, que ahir va estrenar la temporada d’hivern i el telecadira.

Esquiadors a l’accedir a les pistes d’Espot, que ahir va estrenar la temporada d’hivern i el telecadira.ITMAR FABREGAT

tracking