SEGRE

MUNICIPIS SOSTENIBILITAT ENERGÈTICA

Torrefarrera impulsa l'energia solar i els cotxes elèctrics

L’ajuntament instal·larà plaques solars a la teulada de l’edifici.

L’ajuntament instal·larà plaques solars a la teulada de l’edifici.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Torrefarrera vol ser un “municipi verd”, segons l’alcalde, Jordi Latorre (JxCat), que va indicar que això implicarà reduir les emissions contaminants i la despesa energètica dels edificis públics en els pròxims anys. El consistori començarà a fer-ho el 2020 amb inversions per impulsar l’ús d’energia solar, la mobilitat en vehicles elèctrics i l’estalvi energètic amb un nou enllumenat.

Així doncs, Latorre va explicar que instal·laran nous carregadors per a vehicles elèctrics, que s’afegiran als que ja existeixen. També col·locaran plaques solars a la teulada del consistori per a autoconsum d’energia, la qual cosa representarà una inversió de 37.000 euros i un estalvi del 40 per cent en el consum d’electricitat.

Va remarcar que la previsió és utilitzar energia fotovoltaica a tots els equipaments municipals instal·lant plaques solars progressivament. Així mateix, l’any que ve iniciaran el canvi d’enllumenat per instal·lar leds a tots els equipaments municipals: el poliesportiu, l’ajuntament, la guarderia, el consultori mèdic, el centre juvenil, el casal de jubilats i el Centre de Promoció Econòmica, amb una inversió de 26.000 euros.

Latorre va recordar que en anys anteriors ja van executar inversions en llums de baix consum, que fins ara ha representat un estalvi anual de 150.000

euros.

tracking