SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat per apropiar-se 20.000 euros fent-se passar per director

Estafa aquesta quantitat i un cotxe a la víctima

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat un acusat d’un delicte d’estafa a sis mesos de presó per apropiar-se més de 20.300 euros i un vehicle a través d’una estafa. La sentència confirma la pena imposada en primera instància pel jutjat penal 2 de Lleida i rebutja un recurs del condemnat. Segons la resolució, el processat es va posar en contacte amb la víctima a través d’internet i li va oferir un préstec sense necessitat d’avals simulant ser director d’una oficina bancària. El condemnat li va assegurar que l’única manera per aconseguir liquiditat era simular la compra d’un vehicle i per això li va exigir una comissió de 900 euros. Així mateix, l’acusat va anar a un concessionari i va adquirir un vehicle i el va posar a nom de la víctima al·legant que no podia tenir res al seu nom perquè figurava a la llista de morosos. Amb la documentació que li va enviar la víctima, que residia a Palma de Mallorca, va adquirir el vehicle, però mai va arribar a entregar-l’hi.

Al responsable del concessionari, segons la sentència, l’acusat li va dir que el comprador era el seu cunyat, encara que la víctima va declarar al judici que no es coneixien de res i que únicament havia contactat amb ell per internet perquè necessitava liquiditat. Segons l’Audiència, l’ara condemnat “va desplegar tota una maquinació fraudulenta” per enganyar el denunciant, fent-li creure que aconseguiria finançament mitjançant la simulació de la compra d’un vehicle, quan “realment l’únic que pretenia era obtenir un benefici il·lícit per a ell”, amb els diners del préstec i el cotxe.

Va enganyar la víctima per aconseguir un crèdit amb la compra d’un cotxe, que finalment es va apropiar

Per això, ratifica la pena de sis mesos de presó per estafa i que indemnitzi l’entitat bancària amb un total 20.3667 euros pel préstec.

tracking