SEGRE

ADMINISTRACIÓ SUBVENCIONS

La Diputació destina 1,6 milions per millorar 166 consultoris mèdics locals

Visita de Joan Talarn a l’Espitau de Vielha la setmana passada.

Visita de Joan Talarn a l’Espitau de Vielha la setmana passada.DIPUTACIÓ DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació ha donat llum verda a destinar 1,6 milions per a 166 ajuntaments de Lleida per al manteniment i la millora dels consultoris mèdics locals. Amb aquesta inversió es preveu millorar l’assistència sanitària enfortint l’atenció primària i evitar així desplaçaments a centres hospitalaris. Aquesta injecció econòmica permetrà remodelar els centres que han quedat obsolets o petits.

Així mateix, la junta de govern de la corporació també va aprovar destinar 500.000 euros més a equipar un nou quiròfan a l’Espitau de la Val d’Aran a Vielha. Amb aquesta inversió el centre podrà donar una resposta immediata a les operacions quirúrgiques, especialment en el servei d’urgències, que fins ara no disposava d’una sala d’operacions. Aquesta millora respon a una de les necessitats més urgents de la Val d’Aran.

El síndic, Paco Boya, l’hi va manifestar al president de la Diputació, Joan Talarn, durant una visita que aquest va fer a l’hospital de la capital aranesa la setmana passada. El centre de Vielha compta des d’aquest hivern amb els dos quiròfans totalment renovats. Les obres per construir el segon han costat uns 800.000 euros, que han estat sufragats a través de subvencions i fons del Conselh Generau d’Aran.

tracking