SEGRE

TRADICIONS PROCÉS

Un pessebre de Lleida canviarà els diables per jutges del Suprem

Com a protesta per la sentència del procés i la primera representació serà el dia 26

Les calderes de Pere Botero, una de les escenes del pessebre.

Les calderes de Pere Botero, una de les escenes del pessebre.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’infern del Pessebre Vivent de Linyola canviarà aquest any els diables per jutges del Tribunal Suprem. És una acció “reivindicativa” de l’Associació del Pessebre Vivent, sota el lema de L’infern del procés a la terra, que podrà veure’s durant els quatre dies de representacions: el 26 i 29 de desembre i l’1 i 6 de gener.

“Anteriorment, a les calderes de Pere Botero cremava un personatge que la gent volia castigar”, va explicar l’alcalde i membre de l’associació, Àlex Mases. “Ara, en canvi, l’infern s’ha convertit en un tribunal i a la caldera cremen els moviments de dissidència, així com la voluntat d’expressió democràtica”, va concloure.

Monòleg de l’actor lleidatà Ivan Caelles, que representarà el personatge tradicional del caganer

Linyola ja va cancel·lar el 2017 la representació del pessebre vivent com a senyal de protesta pels empresonaments del procés. La d’aquest any serà la vint-i-unena edició i comptarà amb un total de 120 figurants i quatre noves escenes. Així mateix, tindrà com a novetat la figura d’un caganer. El representarà l’actor lleidatà Ivan Caelles, que farà un petit monòleg sobre aquesta tradicional figura del pessebre català abans de les sessions els dies 26 i 6 de gener.

Una altra de les novetats del programa de Nadal d’aquest any de Linyola serà l’acció Ajuda’ns a il·luminar el Nadal, que regalarà una flor de Pasqua i un calendari del Bon Consumidor als veïns que decorin les façanes de casa amb motius nadalencs i posteriorment publiquin o enviïn una imatge a les xarxes socials de l’ajuntament.

tracking