SEGRE

PROJECTES REGADIUS

L'Algerri-Balaguer suma 50 ha més en l'últim tram a la capital

L’empresa pública Infraestructures adjudica la redacció del projecte d’ampliació del regadiu || Per a finques d’entre una i quatre hectàrees entre la C-26 i la C-12

Les obres que es porten a terme al Canal Principal de l’Urgell al seu pas per Artesa de Segre.

Les obres que es porten a terme al Canal Principal de l’Urgell al seu pas per Artesa de Segre.CANAL D’URGELL

Creat:

Actualitzat:

El canal Algerri-Balaguer sumarà cinquanta hectàrees més a l’últim tram d’aquesta infraestructura a la capital de la Noguera. Concretament, a la zona entre la carretera C-26 i la variant nord fins a la carretera d’Àger, la C-12. Es tracta d’una superfície que va quedar exclosa de les obres de la xarxa principal, que va acabar el maig del 2018. Amb tot, més de vint agricultors van sol·licitar incorporar-la a la zona regable, segons el president dels regants, Carles Gra. Va dir que es tracta de finques petites, d’entre 1 i 4 hectàrees com a màxim, i que un 80% dels propietaris ja han firmat el compromís per regar. De fet, l’empresa pública Infraestructures.cat ha adjudicat la redacció del projecte d’ampliació del regadiu al terme municipal de Balaguer amb un pressupost de 14.415 € a la firma Proiectum Civitas Ingeniería Civil, i que ha d’estar a punt d’aquí a tres mesos. Gra va recordar que el sector de Balaguer va quedar reduït a gairebé 800 hectàrees al quedar excloses com a zona d’especial protecció per a les aus (zepa) unes 1.300 de les 2.000 inicials. Un dels regants d’aquest tram va assenyalar que aquesta ampliació ve a ser una “compensació” per la reducció de la superfície de la zepa.

D’altra banda, la comunitat de regants de l’Algerri-Balaguer celebrarà dijous que ve, dia 19 de desembre, l’assemblea anual i donarà a conèixer als regants els resultats de la campanya i la necessitat d’instal·lar un nou filtre d’aigua a l’estació d’Algerri per evitar taps als sistemes de regadiu de les finques.

Reparació a Urgell i a punt la séquia de Fenollet

El Canal d’Urgell ha iniciat la reparació de les infraestructures afectades pel temporal del 22 i 23 d’octubre que va causar danys valorats en dos milions d’euros. En l’actualitat, les actuacions se centren a refer un tram de 200 metres al Principal al seu pas per les Borges que va ser arrossegat pel cabal al desbordar-se el torrent de la Femosa.

Aquesta actuació comportarà reposar la conducció entre els punts quilomètrics 108,132 i 107,912. D’altra banda, també s’està reparant un mur al Canal Principal al quilòmetre cinc des de la captació al seu pas per Artesa de Segre.

A banda d’aquesta conducció, la riuada també va causar desperfectes a la quarta séquia que passa per la capital de les Garrigues i a diversos desaigües en els quals s’haurà d’intervenir.

tracking